Dalmacija Split

TURISTI ODUŠEVLJENI

U Dioklecijanovim podrumima otvoren 37. Praznik cvijeća

TURISTI ODUŠEVLJENI
„More, kamen i cvijet“ ovogodišnji je moto pod kojim se održava 37. „Praznik cvijeća“ kojeg je večeras u Dioklecijanovim podrumima u Splitu svečano otvorila dogradonačelnica Anđelka Visković.

Ova tradicionalla cvjetna manifestacija koja se održava u sklopu Sudamje trajat će do 10. svibnja, a organizaciju po osmi put zaredom potpisuju „Parkovi i nasadi“, dok je suorganizacija povjerena Udruženju obrtnika Grada Splita. Pokrovitelji sajma su Grad Split i Turistička zajednica, dok je medijski pokrovitelj „Slobodna Dalmacija“.

- Moto ovogodišnje manifestacije „More kamen i cvijet“ zapravo je temelj Grada Splita. Kad je car Dioklecijan počeo graditi palaču, imao je kamen, more i sigurno pokoji cvijet, brnistru sigurno – istaknula je Visković.

U ime Hrvatske obrtničke komore okupljene je pozdravio njezin  predsjednik Dragutin Ranogajec najavivši europsko juniorsko natjecanje florista koje će se iduće godine u rujnu održati baš u Splitu.

Nakon svečanog otvaranja, uzvanici su imali jedinstvenu priliku uživati u "Gastro izložbi mora, kamena i škoja" u organizaciji Ceha ugostitelja naše Županije na kojoj su prezentirana autohtona jela našeg podneblja – od pršuta, sira, boba, morskih plodova, sarmi i svakojakih ukusnih delicija koje su pripremali naši ponajbolji kuhari.

Cvjetne Dioklecijanove podrume omogućilo je preko 100 izlagača, koji su svojom kreativnošću oplemenili drevne carske odaje, o čemu već svjedoče rijeke oduševljenih turista koji su jučer prošetali starim dvoranama.

Sajam je za posjetitelje otvoren svakog dana od 9 do 22 sata, cijena ulaznice je 30 kuna, dok je za djecu do 14 godina ulaz besplatan.

N. LULIĆ
Foto: Jadran Babić / CROPIX
Naslovnica Split