Dalmacija Split

UHVAĆEN U LAŽI Društvo Marjan: Jeramaz nije naš član, da je kojim slučajem i bio, isključili bi ga!

Na sjednici splitskog Gradskog vijeća održanoj jučer, 21.12.2011. u više navrata u centru pozornosti je bila Park šume Marjan. Posebno će ostati zabilježeni ispadi predsjednika gradonačelnikovog Savjeta za urbanizam i gradskog vijećnika Zorana Jeramaza, stoji u priopćenju Društva Marjan, upućenom medijima u četvrtak, dan nakon burne sjednice splitskog gradskog vijeća.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Tom prilikom Zoran Jeramaz iskazao je apsolutno ignoriranje i negiranje Zakona o prostornom uređenju i građenju i strateškog prostornog plana za područja posebnog obilježja (PPPPO) kao što je Park šuma Marjan.

Izrada prostornog plana područja posebnog obilježja (PPPPO-a) za Park šumu Marjan propisana je Prostornim planom županije, Prostornim planom grada Splita, kao i Generalnim urbanističkim planom i njegova izrada je odlukom Županije Splitsko - dalmatinske konačno pokrenuta 21.12.2010. godine.

Nakon ovakvog istupa čelne osobe splitskog urbanizma ne čudi nas da se godinu dana od početka izrade PPPPO-a nije napravilo gotovo ništa.

Da cijela situacija oko ovog najvažnijeg dokumenta za Marjan bude još gora, sve ovo događa se nakon što je Urbanistička inspekcija MZOPUG-a, nakon svog inspekcijskog nadzora utvrdila da prije donošenja PPPPO-a nije moguće graditi nove ugostiteljske građevine u Park šumi Marjan.
 
Unatoč svemu prije navedenom, aktualna gradska vlast pokreće postupak izdavanja rješenja za građenje ugostiteljskog objekta na do sada netaknutom, prirodnom šumskom zemljištu na Prvoj vodi, gradnja kojeg se temelji na članku 72 GUP-a koji se odnosi na uređenje nasutog dijela kupališta.

Dakle, gradnja ugostiteljskog objekta planira se na prostoru koji je u naravi šumsko zemljište, umjesto na umjetno nastalom, nasutom dijelu kupališta i sve to odvija se za vrijeme izrade PPPPO-a Park šume Marjan.
 
Za bolje razumjevanje u nastavku citiramo riječi kojima se Zoran Jeramaz obratio gradskim vijećnicima i javnosti:

"......Danas grad vas treba tužit. Vi morate odgovarat za one laži koje iznosite po novinama. To je strašno. Bilo bi osnovno da pročitate GUP, da pročitate odredbe GUP-a, da pročitate šta znači Marjan. Ovo je sramota, to boli koliko malo vi volite i koliko malo radite za ovaj grad.

Osnovni naš dokument, zakonski je GUP. Prostorni plan grada, GUP i Prostorni plan Županije. Zakonodavstvo daje isključivo da se formira prostorni plan županije, prostorni plan grada i GUP. To su tri osnovna plana. Nikakvi PPO, PO, PPO nula četiri ne postoji, to su izmišljotine i ne znam zašto padamo na takve sitne stvari. Vi uništavate naš osnovni zakonski dokument, a to je GUP i to uredno uništavate......."

"......Svi su prosvjedi u organizaciji polupismenih novinara....."
 
Osim toga Zoran Jeramaz je po drugi put kazao (prvi put 24.02.2011. također Na sjednici Gradskog vijeća) da je već 30 godina član Društva Marjan. Zoran Jeramaz d.i.a. NIJE ČLAN DRUŠTVA MARJAN i ovakvim izjavama svjesno obmanjuje javnost.

Kad bi kojim slučajem i bio član, nakon ovakvih javnih istupa o Marjanu, sasvim je sigurno da bi bio isključen iz članstva. Nedopustivo je da se čelna osoba splitskog urbanizma na ovakav način odnosi prema najvrjednijem gradskom prostoru kao što je Park šuma Marjan - stoji u priopćenju Upravnog odbora Društva za zaštitu i unaprjeđenje Marjana "Marjan".
Naslovnica Split