Dalmacija Split

IN MEMORIAM Vjekoslav Viđak - jedan od stupova MIS-a

Vjekoslav Viđak, dugogodišnji predsjednik Skupštine općine Split, koji je tu časnu funkciju obnašao točno osam godina, u dva mandata, od 20. travnja 1974. do 20. travnja 1982. godine, umro je 12. srpnja u 82. godini života.

Dvojbe nema: diplomirani inženjer elektrotehnike Vjeko Viđak spada u kategoriju onih čestitih ljudi za koje se s pravom može kazati da su oličenje poštenja i moralne vertikale.

To će potvrditi svatko ko je poznavao Viđaka, svatko tko je s njim desetljećima radio za dobrobit Splita koji je Viđaku bio važniji od ičega.

Vjekoslav Viđak iskazivao je ljubav i privrženost svome Splitu još od mladenačkih dana, kad je kao učenik drugog razreda niže gimnazije u Splitu otvoreno pokazivao otpor fašističkom talijanskom okupatoru, pa do posljednjih godina svoga života kad je bio vrlo aktivan član Udruge antifašističkih boraca i antifašista Splita.

Bio je 1960. godine student prve generacije splitskog Elektrotehničkog fakulteta, a 1964. je jedan od prvih pet studenata koji u Splitu su stekli zvanje – diplomirani inženjer elektrotehnike.

Najveći timbar svome Splitu Viđak je s funkcije predsjednika Općine dao u najvećem projektu Splita - Osmim mediteranskim igrama.

On je bio jedan od stupova MIS-a 1979. godine. Nakon završetka mandata predsjednika Skupštine Općine Split Vjekoslav Viđak je bio direktor Elektrodalmacije Split, a tu dužnost je obavljao dok nije izabran za zastupnika Savezne narodne skupštine.

Milorad BIBIĆ

Naslovnica Split
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last