Dalmacija Split

ravnatelj javne ustanove za upravljanje park-šumom o prozivkama aktivista ‘inicijative za marjan’

Kosović: Kontrolirat ćemo rampe i parkirališta

ravnatelj javne ustanove za upravljanje park-šumom o prozivkama aktivista ‘inicijative za marjan’

Na prozivke “Inicijative za Marjan“, upućene na adresu Mate Kosovića, ravnatelja Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan, u kojoj tvrde da nije označio parkirne površine, zbog čega će ga prijaviti nadležnim institucijama, Kosović nam je kazao:

- Od 1. srpnja, dakle u prošli petak, Javna ustanova koja je brojila tri zaposlena primila je 45 ljudi iz “Parkova i nasada“ i jasno je svima da treba vremena da se svi uklope. Prošlog ponedjeljka kad samo došao na posao, prvi je nalog mojim djelatnicima bio stroga kontrola prometa na rampama, a drugi je bio organizacija parkinga, odnosno postavljanje prometnih znakova. Takve se ploče naručuju, za što sam odmah dao nalog, a prije 1. srpnja to nisam mogao učiniti jer nisam imao proračunske mogućnosti za to. Ploče s oznakama za parkiranje trebale bi biti postavljene danas (utorak).

- Parkiranje će na Marjanu biti dopušteno samo od rampe na Institutu do istoimene plaže s lijeve strane te na parkingu na Benama. Na ostalim lokacijama bit će zabranjeno. Tko nakon postavljanja ploča s oznakama za parkiranje bude u prekršaju, zvat ćemo pauk-službu da ukloni nepropisno parkirana vozila - najavio je Kosović i dodao kako bi mu bilo puno draže da se dobre inicijative za Marjan daju Ustanovi koja njime upravlja, a ne preko medija, jer su njihova vrata svima otvorena.

n. lulić
foto: Božo Vukičević

Naslovnica Split