Dalmacija Split

u nas bi se reklo...  

GOLAĆ SA STINE Erotska komedija na vrućin Kašjunima

u nas bi se reklo...          

“Vlajinetino jedna! Došla si ovde obučena da bi nas gole mogla gledat. Vidin ja... tebe muž ne tuče i zato ću ja pribit i tebe i njega. Vi Vlaji, meni koji san 400 godin u Splitu, ne date da se skinen gol...” Tako mi se prijateljici obratija jedan, a posl

Na Kašjune temperatura mora oko 22. Još malo pa gren doma. Ujedanput isprid mene neobičan prizor. Nudista se pribacija na akvatorij kostimiranih kupaća i zaronija.

Samo mu pišo sta u ariju s kojin je đirava okolo ka sa smrtonosnon perajon. Onda se diga na glatku stinu šta viri iz mora i namistija se ponosno ka morska medvidica.

Bila je to prava antička slika lipo građenoga čovika, skoro boga, sa malo dužon koson i bradon, roba jedno 55 godin. Širija je noge, kaživa se malo zapadu, pozdravja istok, gladija mišiće, prčija guzu...

Kapje mora svitlucale su mu po koži u sumrak, a u kontrastu sa kavon na Čiovu ova erotska slika bila je senzacionalna. Dolazin sutra na isto misto sa tri prijatejice i ništa ne govorin.

Čeznutljivo gledan put one stine. Evo ga. Isti kadar, drugi put. Znale smo da će S. poludit i napast ga. I da kako ga nije sram, eno tamo su mu golaći, šta nas maltretira bolesnik jedan i egzibicionista, ima ovde i dice.... Goli kupač je to jedva dočeka i napa je našu S. nemilo:

Teške riči

-Vlajinetino jedna! Došla si ovde obučena da bi nas gole mogla gledat. Vidin ja... tebe muž ne tuče i zato ću ja pribit i tebe i njega. Vi Vlaji, meni koji san 400 godin u Splitu, ne date da se skinen gol...

Pale su teške riči. S. je napunila ruke žalon, srića da Posejdon nije ima osti jer bi je garant bocnija, a ja san gledala s kojon ću ga, desnon ili livon perajon opalit po čunki ako sa verbalnoga skrene u fizičko nasilje. S. je zvala policiju. I evo ti njih dva po zvizadnu u uniformi gazu po plaži.

Nas četri moramo dat izjavu šta je i kako je bilo, kako se zovemo, kad smo i di rođene. Uzadnju došla i ja na red. -Kako je vaše ime? -Ja san T. A. -A jeste li vi T. ono gospođa ili gospođica?

Raspuštenica

-Ako je to važno za predmet prijave, ja san van dvostruka raspuštenica.


-Odlično! Reka je jedan moj prijatelj da jebeš čovika koji nije proša dva rata i dvi žene, a biće to i u vas tako, a?

-Još i gore.

Službena lica su sve zapisala i onda se rastužila. Tili bi se i oni malo okupat, opustit se, bit sa nama u društvu, skinit se... Pa skinite se - rekla je S.

-Kako ćemo kad nemamo mudantine? Vi bi nas napale i prijavile!

Za vrime trajanja ove predstave golaći su ćirili iza stina i obučivali šta je ko ima kako ne bi došlo do neželjenih posljedica i eventualnoga slikavanja.

Kad su policjoti napustili Kašjune, nudisti su nan, ali obučeni, prilazili, skužavali se u Posejdonovo ime, a prijatejica A. in je govorila kako su oni tamo svi divni ljudi sa kojima nemamo problema i kako se mi nikad ne bi usudile ugazit na njiov teritorij i uplivavat u akvatorij. Nadalje smo raspravljali o crti razgarničenja i di ona točno prolazi.

A onda su me moje tri prijatejice napale jerbo da mi slučajno, ni pod razno nije palo napamet ovi slučaj opisivat u kolumni. Neš ti slučaja! Savjetovale su me, ako baš moran, neka stavin inicijale.

-Je li? Pa ne radin za crnu kroniku? Kako bi ti na primjer da stavin tvoje inicijale? Znan te ka N.L., onda si jedno vrime bila N.P., a sada si N.G..

Uostalon, S. mi je dobro digla tlak. Ta moja prijatejica Vlajina, meni koja san u Splitu više od 603 godine, uskratila je pogled na ono šta 1/2 čovječanstva ima, a 1/2 čovječanstva nema.

Mene fetivu lišila ugode, osjećaja slobodnog umjetničkog doživljavanja akta - s kojin pravon? Uh, tek sad razumin naše stare koji su govorili pusti zeca ubij Vlaja.

tonka alujević

Naslovnica Split
Page 1 of 4FirstPrevious[1]234Last