Dalmacija Split

Humanitarna akcija: Izgradimo Božićima kuću


Župa Kamen i Osnovna škola “Kamen-Šine” već su skupili 60.000 kuna za pomoć djeci Božić (Jakov, Mate, Ivan i Ivana) s Kmena, koja su ostala bez roditelja. Novac će iskoristiti za uređenje kuće kojom se koristi obitelj Luce Damjanović, sestre njihova pokojnog oca, koja je djecu primila sebi pa se sada njih devetero stišće u dvije prostorije. To je, istaknuli su ravnatelj škole Bože Ujević i župnik otac Branko Zebić, prioritet jer je obitelj Damjanović socijalno ugrožena.

Novac koji se prikupi na broj žiroračuna 2330003-3140814677 u Splitskoj banci bit će uplaćen isključivo za gradnju nove kuće čiji će vlasnici biti mališani Božić. Rečeno je to na prvom sastanku Povjerenstva za akciju “Stan za djecu Božić”, koju je inicirala Udruga socijalnih radnika, čiji je član Slavko Kraljević izabran na čelo Povjerentsva.

Predsjednik Mjesnog odbora Kamen Toni Šupić izvijestio je kako ima saznanja od člana Poglavarstva Branka Poljanića i pročelnice Ureda za socijalnu skrb Vesne Zec da će Grad donirati parcelu na kojoj bi se gradila kuća za Božiće, a jedan je poduzetnik obećao napraviti projekt i grube radove za kuću.

 - Na idućem Županijskom poglavarstvu odlučit ćemo s koliko novca podržati akciju, a zamolit ćemo i sve poduzetnike, banke, osiguravatelje i druge da se priključe - istaknuo je dožupan Luka Brčić. Nositelji akcije planiraju skupiti milijun i pol kuna za uređenje doma Božićevih do Tijelova 21. svibnja.

diana barbarić 

Naslovnica Split