Dalmacija Split

splitska UDRUGA za projekt dobila bespovratna sredstva

Splitskim ‘Dominama’ 150 tisuća eura od EU-a

Jednogodišnji projekt “Domina” pod nazivom “Žene na tržištu rada: Problem ili prilika” dobit će bespovratna sredstva iz pretpristupnih fondova EU-a, u sklopu IV komponente IPA programa “Razvoj ljudskih potencijala”.

Projekt “Domina”, kao jedini iz Splitsko-dalmatinske županije, jedan je od 18 financiranih u ovom pozivu, čiji su nositelji i partneri nevladine udruge, institucije, razvojne agencije, te područne i lokalne jedinice samouprave u Hrvatskoj. Projekt će dobiti bespovratna sredstva u iznosu od 150 tisuća eura.

Osnovni cilj programa “Žene na tržištu rada” su povećanje zapošljivosti žena i pomoć pri ulasku na tržište rada provedbom učinkovitijih mjera politike zapošljavanja, kao i posebno osmišljenih metoda rada za žene u nepovoljnom položaju, uz poštovanje principa rodno osviještene politike.

U suradnji s partnerima HZZ Split i HUP Split, “Domine” će projekt provoditi tijekom sljedeće godine na području Splita i Splitsko-dalmatinske županije nizom aktivnosti - edukacijom, usvajanjem novih znanja i radnih vještina, istraživanjem, radioemisijama, online podrškom itd., a izdat će i dvije publikacije, te oformiti posebnu web-stranicu samo za potrebe tog projekta.

Ana Jerković

Naslovnica Split