Dalmacija Split

službeni upis novih akademaca na splitskom sveučilištu kreće danas s pravom, a ostali fakulteti otvorit će referade 19. i 21. srpnja

PO INDEKS Pravni fakultet prvi upisuje nove brucoše

službeni upis novih akademaca na splitskom sveučilištu kreće danas s pravom, a ostali fakulteti otvorit će referade 19. i 21. srpnja

Iako su potvrde upisa na zagrebačke fakultete počele još jučer, splitski Pravni fakultet prvi počinje sa službenim upisima i izdavanjem indeksa, i to sutra. Kako doznajemo u Studentskoj referadi, pristupnici koji su ostvarili pravo upisa i potvrdili namjeru upisa preko Nacionalnog informacijskog sustava prijava sutra, u devet ujutro, trebaju doći u predavaonicu broj tri. Tada se upisuju pristupnici koji su upis potvrdili prije tog datuma, dok svi ostali moraju doći na fakultet 22. i 23. srpnja.

Budući pravnici na stručnim studijima imaju upise 15. srpnja, a svi moraju donijeti sljedeću dokumentaciju: svjedodžbu završnog ispita i sve svjedodžbe srednje škole (u izvorniku), rodni list ili vjenčani ako je došlo do izmjena prezimena (u izvorniku), osobnu iskaznicu, preslik domovnice, dvije fotografije formata 4x6 te potvrdcu o prebivalištu.

Prije upisa također su dužni uplatiti 350 kuna za troškove indeksa i iksice. Slična procedura slična je za sve splitske fakultete samo cijene variraju od 350 do 375 kuna, ovisno o tome je li studentska iskaznica uključena u cijenu. Naime, popularna “iksica” košta 25 kuna, ali neki je unaprijed uračunavaju u cijenu, dok druge sastavnice nisu, stoga je uputno prethodno provjeriti u referadi, baš kao i broj žiroračuna.

Za razliku od Pravnog fakulteta, svi ostali s upisima čekaju do 19. srpnja ili kasnije, kada je zadnji dan za prijave preko web sučelja “postani-student.hr”. Naime, budući pomorci moraju doći na fakultet 19., a u referadi nam kažu kako će o detaljnom terminu biti obaviješteni na internetu. KTF, PMF, FESB, Katoličko-bogoslovni fakultet, Farmacija te Međusveučilišni studij mediteranske poljoprivrede počinju s upisima 19., dok Sveučilišni studijski centar za studije mora poziva sve učenike da dođu 20. srpnja.

Stručni studiji, Filozofski, Ekonomski te Kineziološki fakultet rezervirali su 21. ovog mjeseca za upise u referadama.

JURE JERIĆ

Naslovnica Split