Dalmacija Split

PU splitsko-dalmatinska dobila nove načelnike i novi identitet

Radi stvaranja pozitivne klime i radne atmosfere , u Policijskoj upravi splitsko dalmatinskoj došlo je do premještanja i imenovanja policijskih službenika na nove dužnosti – izvjestio je na današnjoj konferenciji za novinare Josip Bukvić, načelnik PU splitsko-dalmatinske. Tako je za načelnika Sektora policije imonovan Slobodan Marendić, dok je na mjesto načelnika Sektora za granicu sjeo Ivo Babić.

Josip Jukić postao je načelnik Odjela za javni red, Jozo Šitum Odjela za sigurnost cestovnog prometa, a Dušan Jenjić imenovan je za načelnika Odjela kriminaliteta droga.

Na čelo II policijske postaje Split postavljen je Marko Srdarević, a Željko Kapetanović novi je načelnik PP Trogir. Zdravko Gabelica vodit će postaju Prometne policije, a Anti Gudelju pripala je Postaja aerodromske policije.

Splitska policijska uprava, po prvi put je dobila i Odsjek za izvještajnu analitiku i odnose s javnošće kao i Odsjek za prevenciju. Odsjek za izvještajnu analitiku vodit će Marina Kraljević - Gudelj, a voditelj Odsjeka za prevenciju je Paško Ugrina.

Načelnik Josip Bukvić predstavio je i novi identitet ove policijske uprave kojim se, kako je kazao, želi popraviti njen imiđ . Na njemu su radili djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova i Policije u zajednici no nije poznato koliko je taj projekt stajao.

Načelnik je upozorio kako ni novi imiđ neće pomoći bez poboljšanja rezultata rada policije pa su imenovanja novih načelnika korak k tom cilju. Što se pak tiče stanja sigurnosti, statistički podaci iz prvih pet mjeseci ove godine ukazuju da je Split siguran grad posebno u poredbi s drugim hrvatskim gradovima.

Na primjedbe novinara kako oprečno statistici, Split broji brojne nerješene slučajeve, načelnik Bukvić uzvraća :

 - I te kako na njima radimo.

MARINA RAJČIĆ
foto: Vladimir dugandžić / cropix

Naslovnica Split