Dalmacija Split

na bačvicama se igralo finale šestoga po redu prvenstva svita

‘A1’: ekipa fakina prvaci su picigina

na bačvicama se igralo finale šestoga po redu prvenstva svita

Šampioni - Mirko Đuran, Zvonimir i Mijo Bebić, Joško Gugić, Andrej Sviličić i Paun Paunović iz ekipe “A1” pobjednici su šestog po redu Svjetskog prvenstva u piciginu.

Zlatne medalje podijelio im je Ivan Kljaković-Gašpić, europski prvak u jedrenju, dok im je prijelazni trofej, djelo akademskog slikara Vojina Hraste, uručio Ivan Veštić, savjetnik gradonačelnika za sport.

Od 14 prijavljenih ekipa, jučerašnje finale je igralo njih šest – “Žbirac“, “Mala sirena“, “Divlja horda“, “Sunčanica“, pobjednici “A1“ i “FESB“. Prošlogodišnji pobjednici, ekipa “Sunčanica“, osvojili su drugo mjesto, dok je brončanu medalju zasluženo osvojio “FESB“.

Nagrada za najboljeg igrača prvenstva, kao i ona za najatraktivniji potez, otišla je u ruke Zvonimira Bebića.

- Osjećam se predivno i ne mogu još doći sebi. Zahvalio bih i mojoj ekipi, jer da nije bilo njih, ne bih ni ja dobio ove nagrade. Bilo je jako teško igrati ispred sudaca i s titulom favorita na leđima, ali mislim da smo opravdali tu titulu - kazao nam je Bebić.

U revijalnom dijelu turnira nastupili su gosti iz Nina, Pule, Medulina i drugih gradova, kao i splitske mažoretkinje i veslači “Gusara“. Onaj tko se ove subote nije našao na Bačama ne zna što je propustio. Kakvi su to bili potezi, skokovi, udarci...

Svi okupljeni su budnim okom pratili igru, a pljeskom su nagradili svaki atraktivan potez. Poseban pljesak, ali i posebnu nagradu, dobio je Drago Krpetić, legenda splitskog picigina, koji se ovom prilikom oprostio od igranja na svjetskim prvenstvima.

Nagradu mu je uručio Vladimir Beara, veteran “Hajduka“ i ovogodišnji dobitnik Nagrade grada Splita.

- Već 47 godina igram picigin, a počeo sam s 22. Meni je drago da su me mladi piciginaši na ovakav način ispratili. Došlo je vrijeme da se i ja povučem, tako da se više neću natjecati, ali i dalje ću se i ljeti i zimi piciginom baviti rekreativno. Svim mladim ljudima bih poručio da se što manje zadržavaju u kafićima i u zatvorenom, a da što više vremena provode na svježem zraku, pogotovo na Bačvicama - rekao nam je Drago Krpetić.

Svi sudionici natjecanja druženje su nastavili uz prigodni domjenak.

marina dokoza snimio ante čizmić / cropix

Naslovnica Split