StoryEditorOCM
DalmacijaSINJSKA RIJEKA DOBILA NAJVIŠE OCJENE

Rijeka Ruda spremna za ribiče i Svjetsko prvenstvo

Piše PSD.
11. travnja 2010. - 23:23

Tehnička komisija Svjetske federacije sportskih ribiča u kojoj su Talijani Maurizio Rigatto, komesar natjecanja, Claudio Zecchi, šef tehničke službe, i Severino Bussacchini, povjerenik za prvenstva u Hrvatskoj, utvrdila je da vodotok rijeke Rude od izvora nizvodno ima vrhunske uvjete za svjetsko prvenstvo lova na pastrve, koje će se održati u rujnu ove godine.

S članovima komisije na Rudi su bili Vladimir Sever, predsjednik Ribolovnog saveza Hrvatske, Branko Alebić, predsjednik i Mirko Poljak, član Upravnog odbora SRD-a “Cetina” iz Sinja koji je organizator prvenstva.

- Uvjeti na rijeci su fenomenalni. Nemam riječi za opisati ovaj prirodni ambijent. Osim što je lijepo, odličan je prilaz do obale, bez opasnosti, imat ćemo optimalne uvjete. Hvala predsjedniku Severu i upravi SRD-a “Cetina” što su stvorili uvjete da se u Hrvatskoj održi ovakvo prvenstvo – kaže Maurizio Rigatto.

- Ove godine Ribolovni savez Hrvatske domaćin je triju svjetskih natjecanja sportskih ribiča. U svibnju imamo svjetsko prvenstvo u lovu na pastrvu na rijeci Krki u Kninu, a u rujnu poslije prvenstva u lovu na pastrvu na rijeci Rudi imat ćemo u Novom Vinodolskom ribičke bacačke discipline koje se sastoje od pogađanja mete utegom.

- “Cetina” je odlično obavila svoj dio organizacijskog posla. Vjerujemo da ćemo ovim prvenstvom potaknuti razvoj ribolovnog turizma i napraviti veliku promidžbu Hrvatskoj u cjelini. Na prvenstvu će sudjelovati šest zemalja, a ako dobijemo financijsku potporu Grada Sinja i županije, koja nam je obećana, sudjelovat će reprezentacije 15 zemalja – kaže Vladimir Sever.

Toni Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 02:29