StoryEditorOCM
DalmacijaNA NAJVEĆU ZGRADU U gradu, BEZ IČIJE SUGLASNOSTI, POSTAVLJEN UREĐAJ ZA BEŽIČNI INTERNET

Makarska: stanari ne žele antenu nad glavom

Piše PSD.
21. siječnja 2010. - 20:19
Iako su antena i bazna stanica za bežični internet, bespravno montirane prošlog četvrtka na krovnoj terasi najveće stambene zgrade u Meštrovićevoj ulici, već trebale biti uklonjene, one još tamo stoje i iritiraju stanare. 



Intervenirala je policija i, kako doznajemo, utvrdila da je uređaj za internetski provider montirala tvrtka “Multikomunikacije” d.o.o. Međutim, negodovanje stanara i njihovi navodi da je antena postavljena bez potrebne dokumentacije i suglasnosti vlasnika stanova, nisu u nadležnosti policije koja će zapisnik i dokumentaciju proslijediti državnom inspektoratu. 

Doznajemo također kako je jedan od ljudi koji su montirali antenu stanar te zgrade. 

- Bez dogovora nas stanara i našeg dopuštenja, ne mogu se na zgradu postavljati uređaji. Ponajprije zato što zrače i 24 sata su pod naponom, što je štetno za zdravlje, a ovaj je smješten na jednu nižu terasu između drugih stanova – pričaju Milan Raić, predstavnik stanara, Željko Tamburović, Dario Lalić, Dane Pejković i Anđelko Jakovina koje smo zatekli na uređenju zidova u jednom od tri ulaza zgrade. 

Zato su pozvali na intervenciju policiju, a momcima naredili da prekinu s montažom i siđu sa zgrade, što su oni bez pogovora i učinili. 

Stanari su se informirali i doznali da je za postavljanje sličnih uređaja potrebna dozvola Ministarstva prometa i veza, suglasnost stanara, građevinska i lokacijska dozvola. 

- Bazna stanica za bežični internet komercijalna je stvar koja će nekomu donositi mjesečni profit. VIP je za postavljanje antene na vrhu nebodera na 3. mostu platio zgradi 30 tisuća eura, a s tim novcem su ugradili veći, novi lift. Mi smo najveća zgrada u Makarskoj, ali ne i najviša, sa 124 stana i nitko od stanara s kojima smo razgovarali nije za to da se dozvoli antena jer smatraju da im šteti zdravlju. 

Spomenuti stanari tvrde da su među monterima antene bila i dvojica Čeha zatečena bez radne dozvole. U policiji su to demantirali tvrdeći da su to sve domaći ljudi, a jednome od njih je nadimak Čeh.

                                                                                          ANA DRAGIČEVIĆ / EPEHA
FOTO: IVO RAVLIĆ / CROPIX

 



 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:33