StoryEditorOCM
Dalmacijau kaštel sućurcu održano 6. natjecanje u guranju kareta u organizaciji OLDTIMER MOTOKLUBA ‘ADRIA’

BALINJERE NA ASFALTU ‘Craizi karić’ osvojio 21 kilogram lipa

Piše PSD.
26. prosinca 2009. - 20:30

I ove je godine božićnom utrkom ‘Mašokarić’ postignut cilj, a on je bio izvući svit iz kuća drugi dan po Božiću i na ulice vratiti zaboravljenu zabavu nekadašnjih generacija

Šestu godinu zaredom, na blagdan sv. Stjepana, na sućuračkim se ulicama mogao čuti zaglušujući zvuk balinjera na asfaltu.

Dan nakon Božića, u organizaciji Oldtimer motokluba Adria, održana je Velika nagrada Sućurca u guranju karića “Mašokarić”, a start i cilj utrke, kao i svake godine, bio je ispod topa na sućuračkoj Glavici.

U adrenalinskoj vožnji sudjelovalo je 12 ekipa u kojima su se nalazila po dva člana posade, a utrka kojoj je prethodilo zagrijavanje uz slane srdele, sir, domaće vino i pjesmu, odvijala se na stazi dugoj od oko 600 metara.

Nagrade koje pizaju

Ovogodišnji pobjednici su ekipa “Craizi karić”, koju su činili Ivo Božin i Luka Carev, a kao glavnu supernagradu dobili su 60.000 lipa teških 21 kg, i to sve u apoenima od po 10 lipa.

Drugoplasirani su bili “Noćni jahači” Ivan Šimunović i Dali Orošnjak, a organizatori su im kao nagradu uručili 40.000 lipa, dok su sa 20.000 lipa kući otišli trećeplasirani, ekipa “Zvir”, u kojoj su bili Marin Bonacin i Antonio Grgas.

I ove je godine božićnom utrkom “Mašokarić” postignut cilj, a on je bio izvući svit iz kuća drugi dan po Božiću i na ulice vratiti zaboravljenu zabavu nekadašnjih generacija, kazao nam je u ime organizatora Tonči Šiškov Zagor.

Osim novčanih nagrada, najboljim su ekipama i ove godine uručene zlatna, srebrna i željezna balinjera, a pobjednicima je dodijeljena i knjiga sućuračkog pjesnika Mira Luketina Sarajčeva.

Za uzavrelu navijačku atmosferu pobrinulo se oko 500 Sućurana koji su gromoglasnim pljeskom dočekali pobjednike na cilju, gdje je nakon svečanog uručenja nagrada i proglašenja najboljih održana i prigodna zakuska. U ime organizatora, nagrade najboljima uručio je Tonči Šiškov Zagor, nakon čega se nastavilo druženje u ugodnoj atmosferi popraćenoj klapskom pjesmom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 17:37