StoryEditorOCM
Dalmacijavatra je sve progutala

Otkriven uzrok strašnog požara u poznatom makarskom restoranu, no vlasnik tvrdi: To nije istina; Šteta je milijunska, a građani posebno žale zbog jedne stvari: To je bilo remek-djelo, tko će to platiti?!

3. prosinca 2019. - 12:27
pozar_makarska3-011219

Uzrok požara u makarskom restoranu "Ivo" koji je izbio u nedjelju nešto prije 18 sati je pregrijavanje termostata podnog grijanja usljed preopterećenja.

Termostat je bio smješten u skladišnom prostoru te je ubrzo vatra dohvatila krpe, stolnjake i ostali lakozapaljvii materijal koji se čuvao u tom prostoru. 

Radnici su osjetili smrad, a kada su otvorili vrata vidjeli su jak plamen te su  pokušali ugasiti požar, ali u tome nisu uspjeli. Vatra je progutala cijeli restoran od oko 160 kvadrata osim kuhinje, a šteta je milijunska.

Drama u Makarskoj: buktinja progutala jedan od najstarijih gradskih restorana; Supruga vlasnika: U šoku smo. Jedva sam spasila dijete

Objekt koji se sastoji od montažnog djela (oko šezdeset kvadrata) i zatvorenog prostora u prizemlju je osiguran, a podno grijanje je postavljeno prije četiri godine.

U potpunosti su oštećeni terasa, šank i mali salon restorana, a od vatre je oštećen i dio krovišta fasade na susjednoj kući uz restoran.

Restoran Ivo je dobio ime po svom prvom vlasniku Ivi Čoviću, a njegov sin Matko je od 2007. vlasnik tog restorana koji je jedno vrijeme nakon Ivine smrti bio u najmu.

- Matkova žena Sonja koja je vrhunska umjetnica je uredila restoran tako da se može slobodno reći da je njegova unutrašnjost remek djelo, a tko će to platiti? - pitaju se Makarani.

Dobili smo na mobitel i vlasnika restorana Matka Čovića koji nam kaže da nije točna informacija da je uzrok požara pregrijavanje termostata podnog grijanja.

- Ne to nije točno, imate krivu informaciju, rekao nam je vlasnik, potvrđujući nam da je šteta milijunska i da je objekt osiguran.

Iz PU splitsko-dalmatinske nam kažu da je do požara došlo uslijed tehničkog kvara uređaja i da nema elemenata kaznenog djela.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 05:56