StoryEditorOCM
Dalmacijaužas u školskoj dvorani

Pogledajte u kakvim uvjetima đaci vježbaju: niz zidove se slijeva smeđa tekućina, parket se podignuo, a strunjače napunile bakterijama; Načelnik napada ravnatelja, a on šuti

30. studenog 2019. - 10:53

Ako pitate djecu iz Baške Vode, školski štrajk ne treba ni završiti jer oni ionako nemaju uvjete za održavanje nastave.
U dotrajaloj zgradi najgora je dvorana za tjelesni odgoj gdje se održavaju i priredbe i sati Univerzalne sportske škole, omiljene izvannastavne aktivnosti malih Baškovođana.

Prostorija vlaži, prokišnjava, iz zidova se slijeva smeđa tekućina, hvataju je kante i krpe, parket je podignut, jednom riječju izgleda - nehumano. I nije problem samo u gradnji. Oprema je uništena. Na prastarim strunjačama nastanile su se treće generacije kojekakvih bakterija i plijesni. Od koševa za košarku ostalo je samo drvo. Pitura na zidovima kao da se ogulila još na početku milenija.

Kako je ovo moguće u općini koja je tradicionalno među bogatijima u Hrvatskoj, pokušali smo saznati slanjem upita na adresu školskog ureda nadajući se da će nam ravnatelj Matko Granić odgovoriti

Za sada se ne javlja.

Istovremeno na društvenim mrežama kruži dopis s potpisom Joska Roščića, načelnika Baške Vode iz redova HDZ-a. U njemu proziva ravnatelja škole za nemar i nerad.

- Molim da u sklopu svojih radnih obaveza ažurno obavljate poslove za koje ste plaćeni - navodi se u otvorenom pismu objavljenom na Facebook stranici Mjesnog odbora Baška Voda.

Načelnik tvrdi da je Županija još u ožujku "odobrila financijska sredstva za postavljanje centralnog grijanja, a vi kao ravnatelj niste ništa poduzeli niti iskoristili odobrena sredstva". Dodaje da takvo postupanje ravnatelja, školu dovodi do neodobravanja novih sredstava.

Roščić piše da je osobno još u lipnju poduzeo radnje u cilju uređenja škole.

- Osigurao sam vam osobu odgovornu za izradu troškovnika, ali nažalost Županija nije mogla odobriti dodatna sredstva jer prethodna odobrena sredstva niste iskoristili - potpisuje načelnik obraćajući se ravnatelju.

Ne smiruju se ni reakcije zgorženih mještana.

- Nažalost, samo je pitanje vrimema kad će dio krova past na nečije dite. Ili će pokupit kakvu bolest na ovome smetlištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:13