StoryEditorOCM
DalmacijaNakon 4 godine

U Brelima položen kamen temeljac za novi vrtić "Anđeo čuvar"

23. studenog 2019. - 15:18

Na čak 700 metara četvornih, s dva prostrana dnevna boravka, uredima za odgojiteljice, kuhinjom, posebnim prostorom za roditeljske sastanke, dvoranom za kulturna događanja s 150 sjedećih mjesta, i ostalim sadržajima mještani Brela dobit će dječji vtić kakav zaslužuje jedan biser turizma. Naime, u subotu je, na lokaciji Kričak, svečano položen kamen temeljac za izgradnju Dječjeg vrtića “Anđeo čuvar”, a breljanski načelnik Stipe Ursić ponosno je kazao kako su taj dan čekali - 30 godina.

- Svih ovih godina muči me spoznaja kako jedan turist koji dođe na našu plažu tijekom ljetne sezone ima više prostora na plaži, nego naša djeca u dječjim vrtićima. Oba današnja vrtića koja djeluju u Brelima, svojim su površinama daleko manja nego će biti jedan dnevni boravak u novoizgrađenoj zgradi – rekao je Ursić dodajući kako je rad na projektu i prikupljanju svih potrebnih papira i dozvola započeo još prije četiri godine. Projekt vrtića sa zelenim krovom uklopljenim u okoliš potpisuje Berislav Filipović, a od 7,9 milijuna kuna s PDV-om iznos od 70% potpomaže Ministarstvo poljoprivrede. Ministrica Marija Vučković, koja je nazočila polaganju kamena temeljca, kazala je kako je ponosna što je u Brelima, jednom od najljepših destinacija na Jadranu, i što je dio ove lijepe priče.

- Obećavam da ćemo i dalje formirati nove mjere i intervencije za nove strateške planove i projekte, najavila je ministrica.

Kamen temeljac je u temelje buduće zgrade položio načelnik općine Stipe Ursić uz pomoć ministrice Marije Vučković i Ante Šošića, zamjenika župana Splitsko-dalmatinske županije, dok su obol svečanom činu dali i članovi klape "Berulia" te djelatnici komunalnog poduzeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:10