StoryEditorOCM
Dalmacijažupan o štrajku

Boban pozvao učitelje i nastavnike da se vrate na posao: Izbjegnimo nepovratnu štetu za budućnost djece i neugodan položaj roditelja...

22. studenog 2019. - 16:57

Župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban u petak je pozvao učitelje i nastavnike u toj županiji da prekinu štrajk koji traje već mjesec dana, i vrate se na svoj radna mjesta, zbog izbjegavanja veće štete za budućnost djece.

"Apeliramo na sve uključene strane, prije svega na učitelje i nastavnike, da se u ime djece i njihovih roditelja, vrate na svoja radna mjesta, kako bi izbjegli daljnju nepovratnu štetu za budućnost djece, te kako bi izbjegli daljnji neugodan položaj roditelja koji također rade i muku muče s organizacijom života vlastitih obitelji," istaknuo je župan Boban u priopćenju.

Poručio je da se u borbi sindikata za bolji položaj prosvjetnih djelatnika "nema pravo djeci oduzeti pravo na obrazovanje i odgoj."

"Uz sve naše razumijevanje teške situacije prosvjetnih djelatnika, cijenimo da nije korektno da bilo tko, u borbi za svoja radnička prava, dovede u pitanje temeljna prava djeteta: pravo na obrazovanje, pravo na odmor, ili već sutra mogućnost izbora daljnjeg školovanja", rekao je Boban.

Podsjetio je sve uključene strane na Konvenciju o pravima djeteta, te obvezu svih nas da ne gubimo iz vida najbolji interes djeteta.

"Ne ulazeći u opravdanost zahtjeva Sindikata, ne možemo opravdati ugrozu prava djece na obrazovanje, te izražavamo veliku zabrinutost zbog nastale situacije. Vodeći računa o potrebi izrade novog nastavnog kalendara zbog nadoknade izgubljenih radnih dana, podsjećamo Sindikate i roditelje na opasnost dovođenja učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola u moguće neugodnosti oko upisa na sljedeću razinu obrazovanja," poručio je Boban.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:41