StoryEditorOCM
DalmacijaSTANI VIŠE!

Maslinari i mrzitelji kiše na mukama: kad će više sunce izviriti?

Piše PSD
20. studenog 2019. - 08:46

Maslinari koji nisu stigli obrati masline i mrzitelji kiše su na mukama. Kiši već danima. Od početka studenoga iz kuće se ne izlazi bez kišobrana i kišnih cipela, a izvjesno je i da će danas cijeli dan padati kiša u Dalmaciji, ali i u ostatku države.

Kišu će, prema prognozi DHMZ-a, pratiti i slab do umjeren vjetar, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana očekuje se i umjerena i jaka bura, s olujnim udarima podno Velebita. 

Najviša dnevna temperatura od 8 do 13, na Jadranu između 13 i 18 stupnjeva Celzijevih. Za sutra se ipak najavljuje stabilnije vrijeme, a u Splitu i Dalmaciji bi i naredni vikend trebao proći bez oborina, ako je vjerovati trodnevnoj prognozi.

Uz najavu da će i danas padati kiša, Ivan Šolić, meteorolog amater iz Sutine kraj Muća, na svojoj je popularnoj Facebook stranici 'O vrimenu i vremenskoj prognozi, napisao kako šansa za minuse i zahlađenje do kraja studenoga- ne postoji.

- Momenti u kojima se na prognostičkim kartama "crta" hladnoća su izvan svakog okvira pouzdane i ozbiljne prognoze. Studeni u svom nastavku topao i promjenjiv, ali ipak ne više toliko kišovit. Bit će zanimljivo na koncu mjeseca sagledati analizu ovog mjeseca - kaže Šolić, uz napomenu ljubiteljima zime da se naoružaju strpljenjem i čekaju prosinac.

 

 

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:30