StoryEditorOCM
DalmacijaPRIPREMITE JAKNE I KIŠOBRANE

Stiže jaka bura, bit će opet problema u prometu! Prognostičari najavljuju i kišu, a u Zagori je moguć čak i snijeg; Za blagdan nova promjena vremena

Piše Ana Franić
28. listopada 2019. - 11:06

Dalmacija još uvijek uživa u ljetnim temperaturama, ali ubrzo nas čeka promjena vremena. 

- Na Jadranu, gdje će od utorka navečer do petka prijepodne osjet hladnoće zbog pada temperature dodatno pojačavati bura - umjerena i jaka, posebice podno Velebita i olujna, barem na udare, koji će onemogućavati normalno prometovanje.

No, već za vikend je sve veća vjerojatnost južine i novog porasta temperature iznad prosječnih vrijednosti za početak studenoga, javlja HRT.

Za utorak je najavljena promjena vremena.

- Uz umjeren sjeveroistočnjak na kopnu će osjetno zahladnjeti pa osobito od srijede u gorju može pasti i malo snijega. Utorak će posvuda biti kišovit, a u srijedu i četvrtak oborina će biti uglavnom u gorju te unutrašnjosti Dalmacije i Istre.

 Blagdanski petak za sada vjerojatno uglavnom suh, a nova kišna epizoda dolazi za vikend. 

Na Jadranu će kiše, ponegdje i grmljavine u utorak najprije biti na sjeveru, a u noći na srijedu doći će i do juga. U utorak navečer podno Velebita će zapuhati jaka i olujna bura, koja će se u srijedu proširiti duž cijele obale te donijeti probleme u prometu, ali i pojačavati osjet hladnoće. 

U petak bura slabi, a kiša je moguća uglavnom na jugu. No, već u subotu će kišovitije vjerojatno opet biti duž cijele obale.", prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Najviše dnevna temperatura bit će većinom između 18 i 24 °C, a na zapadu unutrašnjosti ponegdje niža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 11:28