StoryEditorOCM
Dalmacijavatrogasci brzo intervenirali

U Biteliću kod Sinja u potpunosti izgorio školski autobus: 'Prije tri dana prošao je pregled, bio je potpuno ispravan'; Jedan od putnika: Vozač je htio gasiti, ali onda je naglo buknula vatra!'

Piše G. Radanović, K. Marić Banje, T. Paštar
27. rujna 2019. - 16:05
izgorio_autobus1-130619

Na cesti u Biteliću kod Sinja u petak nešto prije 13 sati zapalio se autobus. Srećom, nema ozlijeđenih.

- Vozač je na vrijeme shvatio da nešto dimi i zaustavio autobus. U autobusu se u trenutku izbijanja požara nalazile ukupno tri osobe, no nitko nije bio ugrožen. Policija je na terenu - potvrđeno nam je iz PU splitsko-dalmatinske.

Dojavu o zapaljenju školskog autobusa kod Društvenog doma u Biteliću Javna vatrogasna postrojba Sinj zaprimila je u 12.50 sati, a požar je ugašen u 14 sati.

- Na teren su izašla dva vozila JVP Sinj s četiri vatrogasca, a jedno vozilo je još uvijek u Biteliću pokraj autobusa - potvrdili su nam dispečeri iz Sinja.

Putnici su uspjeli napustiti vozilo prije nego je izbio otvoreni plamen koji je u cijelosti progutao autobus pa nije pomogla ni brza intervencija pripadnika JVP Sinj. Oni su uspjeli ugasiti vatru i spriječiti eventualno širenje požara na okolicu.

Kako smo doznali od predstavnika prijevozničke tvrtke “Promet Makarska” za to područje, u trenutku nastanka požara u autobusu je bilo dvoje djece i vozač.

- Zapalio se autobus marke Neoplan koji je prije tri dana prošao preventivni pregled i bio je potpuno ispravan - kazao nam je predstavnik “Prometa Makarske” za područje Sinja.

Izgorjeli autobus danas je prvi dan vozio na ovoj liniji, a do sada je bio korišten na triljskom prostoru. 

Prema neslužbenim podacima starost autobusa je 20-ak godina. 

Uspjeli smo stupiti u kontakt s jednim od putnika koji nam je kazao: 

- Vozač je primijetio da iz zadnjeg dijela vozila, gdje je smješten motor, izbija dim. Uspio je sići s kolnika na ledinu sa strane i svih troje smo izišli iz vozila. Vozač je imao namjeru gasiti, ali kada je krenuo prema vozilu naglo je buknuo plamen. Odmaknuli smo se još više, a vozač je pozvao vatrogasce. Iako su vatrogasci stigli vrlo brzo, a manje od 15 minuta, vatra je u međuvremenu zahvatila cijeli autobus koji se pretvorio u buktinju – kazao nam je putnik.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 09:57