StoryEditorOCM
Dalmacijaljetni karneval

Sutra počinje ludilo na Braču, živopisna povorka obići će Bol, Supetar, Sutivan, Sumartin i Milnu; Ako vam je do fešte za kraj ljeta, sjednite na trajekt i pridružite se otočanima

12. rujna 2019. - 17:17

Brač će od sutra, petak, biti u znaku karnevala i maškara jer kreće dvanaesti po redu Međunarodni ljetni karneval koji će trajati od 13. do 19. rujna.

Tijekom sedam dana živopisna karnevalska povorka obići će Bol, Supetar, Sutivan, Sumartin i Milnu. Na izmaku ljeta Karneval fest će donijeti mnogo šušura, obogatit će ponudu bračkih ljetovališta te razveseliti i oraspoložiti brojne goste, ali i Bračane.

Karnevalske povorke iz više europskih zemalja kroz svoje maske predstavit će svoje gradove i zemlje iz kojih dolaze, uz glazbeno-scenski nastup pred središnjom binom.

Sve će početi večeras, u 20 sati, kada je u Bolu, na središnjoj rivi, na rasporedu tradicionalna karnevalska humanitarna noć za "Bračke pupoljke", a riječ je o udruzi koja skrbi o djeci s poteškoćama u razvoju.

Bit će postavljeno desetak štekata na kojima će se nuditi hrana, kolači, razne domaće delicije, školjke, suveniri i majice. Sav prikupljeni novac donirat će se "Bračkim pupoljcima". Tako će sudionici Međunarodnog ljetnog karnevala još jednom potvrditi i svoje humanitarne vrline i odlike.

Sutradan, u subotu, Međunarodna karnevalska povorka stiže u Supetar kada će najprije u zajedničkom defileu prošetati rivom, a poslije toga će se svaka karnevalska skupina pojedinačno predstaviti. Zbog velikog interesa na rivi će biti postavljen veliki ekran na kojemu će se moći pratiti karnevalska događanja.

U nedjelju se program ponovno vraća u Bol, u kojemu će se održati povorka sa sudionicima iz zemalja članica Federacije europskih karnevalskih gradova. Bol je, naime, član te udruge od 2012. godine pa su se Bol i Brač sa svojim Međunarodnim ljetnim karnevalom upisali na kartu prestižnih europskih karnevala.

Karnevalska ljetna povorka gostovat će još u Sutivanu i Sumartinu, a svoj nastup završit će predstavljanjem u Milni, središnjem mjestu na zapadnoj strani Brača.

Organizatori Međunarodnog ljetnog bračkog karnevala su Centar za kulturu Bol i karnevalska udruga "Monade" iz Supetra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 04:56