StoryEditorOCM
Dalmacijaskrovita ljepotica

Turisti polako odlaze, pravi je trenutak za posjet ovom dalmatinskom dragulju: predivna pješčana plaža čeka vas u idiličnoj uvali, savršena za kupanje u miru i tišini

Piše PSD
13. rujna 2019. - 09:27
shutterstock_570746020-1

Ako vas je najezda turista u proteklim tjednima pokolebala u namjeri da posjetite Biševo, sad vam je pravi trenutak za pohod tom slikovitom otoku. Osim što ćete uživati u razgledavanju Modre spilje i, možda, kupanju na plaži Porat, o kojoj smo već pisali, na Biševo bi vas mogla namamiti i predivna uvala Salbunara, odnosno Sarbunora, kako je zovu otočani.

 

Sarbunora je jedna od tri poznate biševske uvale, a ime je dobila po komiškom izrazu za pijesak, sarbun. Nalazi se na sjeverozapadnom dijelu otoka, sjeverno od poznatije uvale Porat. Omiljena je među ljubiteljima skrovitih plaža jer je do nje moguće samo zahtjevnom pješačkom stazom ili brodom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra Pogorevc (@petrapogorevc) on

 

Trud se, treba li napominjati, itekako isplati jer u uvali se nalaze predivno žalo, manjim dijelom od oblutaka, a većinom od zlaćanog pijeska koji se nalazi i u moru. Nagib obale je blag pa je pojas pličine prostran, kao stvoren za djecu i one kojima je više do toćavanja nego do plivanja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra Pogorevc (@petrapogorevc) on

 

U uvali je nekoliko kuća koje se iznajmljuju pa ako (i) vas očara Sarbunora u njoj možete provesti nekoliko dana uživajući u miru i tišini te prekrasnoj prirodi. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:07