StoryEditorOCM
Dalmacijanatječaj u vrgorcu

Braća Pivac bacaju se u novi biznis, spremni su masno platiti za atraktivan prostor u sklopu rodne kuće Tina Ujevića? Neki su bili šokirani traženim iznosom

5. rujna 2019. - 13:04

Prije nešto malo manje od godinu dana vrgorački gradski vijećnici, konkretno vijećnici NLM-a i SDP-a, donijeli su odluku da Grad Vrgorac od Trgovine d. d. u stečaju otkupi za nešto više od pola milijuna kuna, kultni vrgorački restoran "Tin".

Troje HDZ-ovih vijećnika je na toj sjednici bilo suzdržano. Neslužbeno, iz pouzdanih izvora doznajemo kako je najveća vrgoračka tvrtka MI "Braća Pivac" zainteresirana za najam ovog restorana.

– Dobili smo sjajan prostor u centru Vrgorca za 370 eura po kvadratu. Mislim da je to sjajna prilika da zaokružimo priču o kulturnoj i gastronomskoj ponudi. Javilo nam se nekoliko ljudi, vjerujem da će to donijeti i nekoliko novootvorenih radnih mjesta – tim riječima, obrazlagao je kupnju vrgorački gradonačelnik Ante Pranić.

Tako je Grad Vrgorac 9. kolovoza na svojim web-stranicama objavio natječaj za zakup "Tina" u kojemu početni mjesečni iznos zakupa iznosi 1220 eura (po sadašnjem tečaju eura 8967 kuna), a između ostalog u natječaju je tražena i bankovna garancija od dva milijuna kuna.

Kad je to vidio jedan dio vrgoračkih ugostitelja, preko društvenih mreža izrazio je nezadovoljstvo visinom mjesečne naknade, visoke za vrgoračke uvjete. Vrgorački ugostitelji i obrtnici iz mjeseca u mjesec bore se kako preživjeti i platiti osoblje i režije.

Razlog je jednostavan, kupovna moć stanovnika Tinova grada je mala, pored toga nema priljeva ljudi i kapitala, upravo suprotno broj stanovnika, odnosno potrošača se smanjio. No, izgleda da je restoran i po traženoj cijeni pronašao zakupca, braću Pivac.

– Ne mogu vam ništa reći konkretno, otvaranje ponuda bit će 12. rujna. Mogu vam reći da je stigla jedna ponuda i da je uplaćena jamčevina, odnosno da ima zainteresiranih za zakup "Tina" – kazao nam je Goran Ćulav, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela.

– U Vrgorcu rijetki mogu dobiti bankovnu garanciju na dva milijuna kuna i plaćati najam oko 9000 kuna mjesečno. Logika kaže, to je najveća vrgoračka tvrtka. A sumnjam da će netko sa strane doći i javiti se na natječaj s obzirom na cijenu – kazao nam je naš izvor koji dobro poznaje stanje u ovom gradu.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 06:23