Dalmacija Split županija

jedinstven doživljaj

Nestvarno lijepa: naša najpoznatija plaža ima ozbiljnu konkurenciju, jeste li već posjetili ovu bajkovitu uvalu? Uspoređuju je sa slavnom tajlandskom plažom, ali nama je daleko ljepša...

jedinstven doživljaj

Bračni Zlatni rat dugo je slovio za našu najljepšu i najpoznatiju plažu, no posljednjih godina viška Stiniva mu je postala opasna konkurencija. Prekrasna šljunčana plaža skrivena visokim stijenama gotovoje nevidljiva s mora prije tri godine proglašena je najljepšomu Europi, zasluženo 'prešišavši' čak 299 atraktivnih kupališta.

Je li ovo dokaz da živimo u najljepšem komadiću svemira?! Pogledajte spektakularne fotografije dalmatinskih uvala koje ostavljaju bez daha

Od tada ne prestaje zanimanje za posjet ovoj skrovitoj ljepotici, a društvene mreže prepune su laskavih fotografija i oduševljenih komentara pa bez pretjerivanja možemo reći da je Stiniva prava internetska zvijezda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beautiful Croatia (@beautiful_cro) onSmještena je južno od ceste koja povezuje zaselak Podšpilje i Plisko Polje, a do nje vodi zahtjevna kozja staza kojom se treba spuštati dvadesetak minuta do pola sata. Ugodniji način za posjet uvali je brodom, a ako nemate vlastiti, pregledajte bogatu ponudu turističkih agencija koje nude dnevne izlete u Stinivu ili im je njen obilazak u sklopu posjeta Modroj špilji.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simone B. (@kroatienphotography__) on


Kako god da stignete do nje, trud će vam se isplatiti jer dočekat će vas kristalno bistro more, lijepo žalo od oblutaka i jedinstven, pomalo mističan osjećaj pri pogledu na strme stijene koje kao da grle uvalu. Neki uspoređuju Stinivu s čuvenom tajlandskom plažom u zaljevu Maya,koja je poslužila kao scenografija za film Plaža, no usudit ćemo im se protusloviti i reći da je Stiniva daleko ljepša.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blue shark - Boat excursions (@blue_shark_boat_transfers) on


Uvala je duga oko 600 metara, a na ulazu široka stotinjak. S obje strane okružena je visokim liticama i tako skrivena od pogleda s mora, ali i od valova. Na dnu zaljeva smješteno je nekoliko nenastanjenih ribarskih kuća, koje su zajedno s uvalom zaštićene kao prirodni rezervat, a uvala je zbog zanimljivog podvodnog svijeta zanimljiva za ronioce.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danijela (@danchi13) on

Ipak, na kraju vam moramo uputiti upozorenje da je Stiniva zbog ogromne popularnosti izgubila draž skrivene uvale za mirno kupanje pa budite spremni na to da ćete ju dijeliti s hrpom drugih kupača. Ako je ono što vas mami na kupanje na ovakvoj plaži osjećaj mira i opuštanja, preporučujemo vam da izlet planirate za kraj ljeta, kad gužva lagano opadne. U protivnom, samo naprijed!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Riva Travel Croatia (@rivatravelcroatia) on

Naslovnica Split županija