StoryEditorOCM
DalmacijaNEBU POD OBLAKE

Lipo li je, lipo li je, od Sinja do Imotskog letit, još da je malo više vitra...; Pogledajte fotogaleriju s jedriličarskog prvenstva Hrvatske

Piše PSD
17. kolovoza 2019. - 16:30

U Sinju traje zadnji dan 10. zrakoplovnog jedriličarskog prvenstva Hrvatske, ujedno i Međunarodni otvoreni kup. Kroz ranije održani kamp pripremala su se 22 pilota sa svojim jedrilicama, a u samom kupu sudjelovalo je 13 natjecatelja.

Današnji zadatak pilota s velikim iskustvom letenja s jedrilicama najnovije generacije jest da lete od Sinja do Imotskog i nazad, a, kako doznajemo, vremenske prilike im baš i nisu po guštu...

- Premalo je vjetra, vrijeme je previše mirno. Ovo su idealni uvjeti za putničke zrakoplove, ali ne i za let sportskim zrakoplovaca- govori nam zaljubljenik u zrakoplovne jedrilice.

Kako bilo, nadajmo se da će piloti i danas uživati u prizorima Dalmatinske zagore i sretno se vratiti na sportski aerodrom u Sinj. 

Napomenimo i to kako je organizator ovog natjecanja Aero-klub Sinj, a ovo je ujedno i četvrto državno prvenstvo koje se organizira na sportskom aerodromu u Sinju, čime se sinjski sportski zrakoplovci i njihova zračna luka pripremaju za moguću organizaciju Europskog prvenstva. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 10:55