StoryEditorOCM
Dalmacijavatra je planula u trenu

Na gliseru koji je planuo u Milni bila je četveročlana francuska obitelj: ozlijeđene su majka i jedna kćer, otac i drugo dijete prošli bez ozljeda; Ministarstvo mora izvijestilo kako je došlo do nesreće

Piše PSD
16. kolovoza 2019. - 19:58

O pomorskoj nesreći koja se dogodila danas u Milni oglasilo se i Ministarstvo mora, prometa i infrasktrukture.

Stravična nesreća u Milni izbjegnuta prisebnošću djelatnika benzinske postaje: dvije ženske osobe došle natočiti gorivo u gliser, vatra je planula u trenu; 'Da nisu reagirali odmah, svi bi otišli u zrak!'

Navode kako su službenici Lučke kapetanije Split izvijestili njih i Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) o poduzetim aktivnostima.

- Iz Lučke ispostave Milna dežurni služenici u 12.10 h dojavili su prema LK Split o nesreći, odnosno, požaru na brodici, na kojoj je u trenutku izbijanja požara boravila četveročlana obitelj, (otac majka i dvije kćeri), od kojih su ozljede zadobile majka (rođena 1970. godine) i kćer (rođena 2004. godine), dok otac i druga kći u nesreći nisu ozljeđeni. Svi su državljani Republike Francuske - navode iz Ministarstva.

Dodaju kako je požar na brodici dužine 5,7 metara, hrvatske zastave opremljena vanbrodskim pogonskim strojem porivne snage od 165 kW, izbio u trenutku pokretanja porivnog stroja, odmah po dovršetku postupka ukrcaja goriva u brodski spremnik, na poziciji lučke stanice za punjenje goriva u Milni.

- Ozlijeđene majka i kći odmah su prevezene u Hitni medicinski prijem Doma zdravlja u Supetru, a požar na brodici u kratkom vremenu ugasili su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva DVD Milna- ističu u Ministarstvu.

Na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, a službenici Lučke ispostave Milna nastavljaju očevid o uzrocima ove pomorske nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:02