StoryEditorOCM
Dalmacijaprekoračene granične vrijednosti

Kupači, oprez! Dvije plaže u Kaštelima trajno su onečišćene!

Piše Ana Franić
14. kolovoza 2019. - 13:12

Splitsko-dalmatinska županija na svojoj stranici obavijestila je javnost da je došlo do trajnog onečišćenja mora na području Grada Kaštela, na plažama Gojača u Kaštel Sućurcu i Baletna škola u Kaštel Kambelovcu.

- Dana 12. kolovoza 2019., u 7. ciklusu ispitivanja kakvoće mora za kupanje na predmetnim lokacijama uzorkovana je morska voda, a mikrobiološkom analizom utvrđeno je prekoračenje graničnih vrijednosti propisanih Uredbom o kakvoći mora za kupanje (NN 73/08) za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli - stoji u upozorenju iz Županije. 

Nije ovo prvi put da se kaštelanske plaže pale na testu kakvoće mora. Rezultati ispitivanja kakvoće mora koju je 29. srpnja obavio Nastavni zavod za javno zdrastvo pokazali su porazno stanje jer je od 11 službenih plaža na kojima se more uzorkuje, na njih čak pet kakvoća mora bila nezadovoljavajuća za kupanje.

Riječ je bila o plažama: Đardin u Kaštel Starom, Miljenko i Dobrila u Kaštel Lukšiću, Baletna škola u Kaštel Kambelovcu, Kamp u Kaštel Gomilici te Gojača u Kaštel Sućurcu, no tada se radio o kratkotrajnom onečišćenju.

Kaštelani ostali na suhome: na popularnoj plaži zabranjeno kupanje!; No, ta lokacija nije jedina na kojoj je more onečišćeno

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:43