StoryEditorOCM
DalmacijaUžas u Imotskom

Izmet iz kanalizacije branitelju poplavio cijeli stan!?; 'Morao sam razvaliti vrata da uđem, a onda me samo sreća spasila. Skoro sam se srušio od smrada i fekalnih plinova'

15. srpnja 2019. - 10:11
Vidjeti sudoper, kupaonicu, namještaj, cijelu kuhinju, dnevni boravak, kako plivaju u izmetu, stvarno je strašno, kaže nam pripadnik legendarne Treće imotske bojne Ilija Kutleša

Nemaju sreće brojne obitelji sudionika Domovinskog rata koji svoje stanove imaju u zgradi u Bleiburškoj ulici u Imotskom.
Zgrada izgrađena još krajem devedesetih godina, pa onda svečano predana obiteljima stradalnika i sudionika Domovinskog rata, uvijek je imala svojih nedostataka. Najprije je prokišnjavala, a najnoviji incident zaista je nadišao sve moguće nedostatke.

Umirovljeni časnik HV-a, sudionik Domovinskog rata, pripadnik legendarne Treće imotske bojne Ilija Kutleša također je dobio stan u toj zgradi. Pedesetak kvadrata obradovalo je toga junaka, poznatog po junačkim borbama u okolici Kruševa u zadarskom zaleđu. No Ilija, nažalost, nikada nije mogao koristiti dobiveni stan. Prvo, zbog redovnih poplava uzrokovanih ulaskom oborinskih voda, a zatim zbog neispunjavanja silnih obećanja izvođača radova, ali i investitora Ministarstva branitelja, kako će mu se sve to sanirati.

No, ono što je prije neki dan doživio pokušavajući ući u svoj stan, zaista je prešlo sve granice. Ilija je, kako nam kazuje, htio prozračiti svoj stan. No, nije mogao ući, a iz stana, pa i prizemlja zgrade, dopirao je nesnosan smrad. Uz pomoć svoga prijatelja koji stanuje u zgradi uspjeli su razvaliti vrata i onda su samo zahvaljujući spretnosti i sreći ostali na životu.

– Razvalili smo vrata, a tada smo se moj prijatelj i ja skoro onesvijestili. Dotrčali smo do balkonskih vrata i da ih nismo otvorili, pali bismo u nesvijest od smrada i zagušljivih fekalnih plinova – veli Ilija, te nastavlja:

– A ono što smo vidjeli u stanu za koji su porezni obveznici dali novac, jednostavno ne smijemo stavljati na ove stranice. Jer vidjeti sudoper, kupaonicu, namještaj, cijelu kuhinju, dnevni boravak, kako plivaju u izmetu, stvarno je strašno.

Što se dogodilo, pitali smo začuđene stanare koji su se okupili ispred zgrade.

– Ne znamo, ali mislimo da je gradnjom jedne privatne zgrade s istočne strane naše došlo do poremećaja kanalizacijskog sustava i da je prvo kanalizacija izbila u prizemlju zgrade u kojoj je i Ilijin stan. Čeka li nas na višim katovima ista sudbina, pokazat će vrijeme – vele preplašeni stanari.

A Ilija? On jednostavno ne zna kome se obratiti, tko će mu nadoknaditi veliku štetu. Jer praktički je uništen cijeli stan od pedesetak kvadrata.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 15:38