StoryEditorOCM
Dalmacijasve je u naglasku

Ovo nije vic, iako tako zvuči: turist u Trogiru tražio Ulicu belih sova!?; Pročitajte što je dalje bilo, nasmijat ćete se do suza

11. srpnja 2019. - 12:37
Nije lako naći kaletu u Trogiru

Svega blaga u našem kraju. A najviše postulata Murphyjeva zakona, pa se ona stara "zašto jednostavno kad može komplicirano" nerijetko ostvari.

Tako čitamo na FB profilu Dalmatinske starine i arhitekture batudu od prije neki dan koja nas je nasmijala do suza. Red je da nasmije i vas. Dogodilo se, kažu, u Arbaniji prin neki dan.

– Dođe turist u Trogir na dogovorenu i uplaćenu rezervaciju za apartman. Bidan, ne može nać ulicu, ne može nać adresu di triba poć. Srićon, naiđe Trogiranin voljan pomoć – kažu nam "fejsbukaši".

– Kaže stranac našemen čoviku: "Molim vas, pomozite mi naći Ulicu belih sova!" Ovi naš osta ka trica špadi, pa kaže kako ne postoji takva ulica u njegovu gradu i još doda: "Ma, ma odakle ti dolaziš, nema ti ovdi ni belih sova ni belih orlova."

I tek tu nastane dernek, jer ljubazni Trogiranin pokuša objasniti strancu kako bi ga netko moga i natamburat zbog tih orlova. I sve tako rič po rič, dok se situacija nije razjasnila. Izgubija se stranac bidan u prijevodu i u govoru, jerbo mu je u biti tribala – Belasova ulica.

A šta'š, stvar je samo u naglasku...
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:27