StoryEditorOCM
DalmacijaDOMINO-EFEKT?

Drama na sinjskoj političkoj sceni: pljušte ostavke, a nakon što je gradonačelnica raskinula suradnju s dr. Jadrijevićem, tek se čeka najzanimljiviji rasplet

8. srpnja 2019. - 17:11

Ostavke Duje Maleša, predsjednika Nogometnog kluba "Junak", i Denisa Glavana, prvog čovjeka Košarkaškog kluba "Alkar", sada je to potpuno jasno, samo su dio domino-efekta u urušavanju sinjske vlasti, koje je svojom ostavkom pokrenuo dr. Stipislav Jadrijević, čelnik Nezavisne liste.

Saznalo se, naime, da je još 18. lipnja dr. Jadrijević odstupio s dužnosti sinjskog člana Skupštine tvrtke "Vodovod i odvodnja Cetinske krajine" na koju ga je gradonačelnica Kristina Križanac imenovala u kolovozu 2018. godine, nakon što je tu dužnost napustila Ankica Panza, bivša gradska pročelnica.

Poslije dr. Jadrijevića, Maleša i Glavana ostavku je podnio i Filip Klarić Kukuz, vijećnik spomenute liste, koji je bio predsjednik Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe.

Gradonačelnica Križanac u Skupštinu "Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine" imenovala je sebe. Odluku je obrazložila preuzimanjem odgovornosti, jer je ta komunalna tvrtka nominirana investitorom projekta kanalizacijskog sustava poznatog kao Aglomeracija Sinj i Aglomeracija Trilj, Otok, Dicmo, vrijednog više od 550 milijuna kuna, a koji se najvećim dijelom financira iz fondova Europske unije.

Dok se u kuloarima kalkulira tko bi mogao preuzeti čelna mjesta u upravama sportskih klubova "Junaka" i "Alkara", a mnogi bi se željeli vidjeti i na dužnosti prvog "upravitelja" profesionalne vatrogasne postrojbe, čekaju se mogući daljnji potezi i odstupanja. Od kadrova s Nezavisne liste dr. Jadrijevića na mjesto direktora "Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine" postavljen je Milan Smoljo.

Dok je spomenuta politička opcija držala sve "uzde" u alkarskom gradu, osim što tijekom proteklih 10 godina otkako je na sceni nikada nije uspjela ovladati Viteškim alkarskim društvom, još su na dužnost direktora komunalne tvrtke "Kamičak" postavili Petra Govorušića, te Nediljku Dolić na čelno mjesto u predškolskoj ustanovi "Bili cvitak". Za sada nije poznato jesu li i oni dobili naputke da se povuku sa svojih dužnosti i ako jesu hoće li tako postupiti.

Iznad svega je najzanimljivije što će se događati s Denisom Glavanom i Zlatkom Ugrinom, zamjenicima gradonačelnice. Hoće li njih dvojica podnijeti ostavke na te dužnosti u lokalnoj vlasti koje obojica obavljaju profesionalno?

Ako su ostali vjerni dr. Jadrijeviću, a u političkim krugovima se tvrdi da jesu, kako njih dvojica u otvorenom ratu između liste kojoj pripadaju i gradonačelnice mogu nastaviti s obavljanjem svojih funkcija.

Hoće li im Križanac oduzeti ovlasti? Ako se to dogodi, hoće li ih porezni obveznici do isteka mandata plaćati, čak i bez njihove obveze da dolaze na posao. Pitanja je puno, sve odgovore dat će buduće vrijeme, a Sinj zahvaljujući svojim vlastima nastavlja tonuti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:53