StoryEditorOCM
Dalmacijatko ga se još sjeća?

Tik uz poznatu gradsku plažu nalazio se lijepi park s jezerom, danas je tamo 'Kosovo polje' banaka, štandova i kućica: pogađate li o kojem je dalmatinskom gradu riječ?

Piše PSD
8. srpnja 2019. - 13:16
maka

Jeste li znali da je jedan dalmatinski grad tik uz svoju prepoznatljivu plažu imao i lijepo uređeno - jezero. Činjenica je to koja je danas poznata tek potomcima starosjedilaca, a na nju nas je podsjetila fotografija s (kako se čini) konca 19. stoljeća koja je izazvala puno pažnje na društvenim mrežama. Možete li pogoditi gdje je snimljena?

Bez brige, otkrit ćemo vam u nastavku. 

Za sada se zadržimo na komentarima na fotografiju, znakovit je već onaj uz koji je objavljena: Je li van draže jezero (park, javni prostor) ili Kosovo polje?'. Sudeći po komentarima, dilema ne postoji i svima bi bio draži park, s jezerom ili bez njega, umjesto šume banaka, kućica i štandova koja se sada nalazi na tom mjestu.

Neki su se ipak izjasnili protiv jezera u strahu od komaraca, a to je, tvrde, razlog zašto je zatrpano. Jedan se poznavatelj gradske povijesti javio s informacijom da nije toliko problem bio u komarcima, koliko u malariji i da je jezero zapravo zbog toga zasuto.

U nastavku donosimo objavu s Dnevne doze makarskog nereda. I sad vam je već sigurno jasno o kojem se gradu radi.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 08:07