StoryEditorOCM
Dalmacijaideja za osvježenje

Ništa vas neće osvježiti kao kupanje u Cetini, a čekajte tek dok vidite kakve se prekrasne plaže kriju na njenim obalama

Piše T.S.M.
2. srpnja 2019. - 11:11
trilj6-260915

Na pragu smo drugog toplinskog vala ovog ljeta, a tko zna koliko nam ih još predstoji. Stoga je dobro znati gdje možemo naći osvježenje kad i more postane previše toplo da bi nas moglo osvježiti ili kad nam se jednostavno prohtije malo drugačije kupanje.

Rješenje nam se krije blizu, na obalama Cetine, jer upućeni tvrde da ništa ne osvježava tako dobro kao skok u hladnu rijeku. Okej, to zvuči logično, ali nije to tek tako, zaputiti se prema Cetini pa se bilo gdje baciti u vodu.

Evo vam stoga jedna preporuka: plaža Stružica, stotinjak metara od Trnbusa, do kojih ćete iz Splita cestom E8 doći za 40-ak minuta.

A tamo vas čeka ovo:

 

Možda vam zvuči poznato - o njoj smo više puta pisali u zimsko doba, kad lokalna ekipa ima običaj skokom u ledenu rijeku obilježiti ulazak u novu godinu.

Novogodišnje kupanje u Trnbusima: Puno riskiramo kada skočimo u mrzlu vodu!

Mrzlo je usred zime, kažu, ali skaču: 'Sastavili smo ugovor, potpisali ga i dogovorili smo se da tko ga ne ispoštuje mora platiti janje!'.  A ljeti se na Stružici kupaju svaki dan i guštaju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#cetina #river #water #nature #struzica #trnbusi #dalmacija #croatia #photography

A post shared by Ante Javorčić (@crvenitelefon) on

Stanovništvo Zamosorja obožava Stružicu, na njoj su mnogi proplivali, a svi tvrde da im se draže tu kupati nego na nekoj od plaža uz more. Tko se tamo okupao hvali hladovinu, zelenilo, svježinu, žubor rijeke, lijepi šljunak i ugodnu, domaću atmosferu.

Stružica nije jedina plaža na srednjem toku Cetine - u blizini ćete, pored Blata na Cetini, naći još dvije: jednu pored poznatog cestovnog mosta, a druga je malo zapadnije.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 23:48