StoryEditorOCM
Dalmacijaisplati se malo voziti

Kao Bačvice, samo ne u Splitu: ako tražite savršenu plažu za kupanje s obitelji, zaputite se na ovu pješčanu ljepoticu u dubokoj uvali s gustom borovinom

Piše T.S.M.
30. lipnja 2019. - 17:47
picigin_lovrecina4-100808

Tražite li plažu nalik na Bačvice, ali da nije u Splitu i da ima više hladovine, isplati vam se potegnuti do Brača. Tamo se, u istoimenoj uvali nadomak Postira, nalazi plaža Lovrečina. Pješčana je i ima jako široki pojas plićine, baš kao i Bačvice, pa je kao stvorena za obitelji s malom djecom, a pijesak joj se u moru pruža skoro stotinu metara od obale.

 

Smještena je u duboko usječenoj uvali do koje se može autom, biciklom ili pješke cestom ili starom pješačkom stazom. Pedesetak metara od plaže je parking sa stotinjak mjesta, a od Postira je udaljena oko 4 kilometra.

 

'Leđa joj čuva' gusta borova šuma koja i po najvećim ljetnim vrućinama pruža ugodnu hladovinu, a u poslijepodnevnim satima hlada ima i na samoj plaži. Zatreba li vam ipak i dodatno osvježenje, u blizini su kafić i restoran.


U Lovrečini se nalaze ostaci nekadašnje bazilike Sv. Lovre iz 5. i 6. stoljeća, a na blagdan Sv. Lovre 10. kolovoza ovdje hodočaste vjernici iz okolnih bračkih mjesta. U pijesku su sačuvani i temelji starorimske ladanjske vile od kuda se u prošlosti kretalo u lov na jelene i veprove u unutrašnjost otoka.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 08:28