StoryEditorOCM
DalmacijaNA ŠTRAMCU DO BRAČA

HGSS ne želi da se malome Čehu Janežu cijela škola ruga da se jedini on nije vozao helikopterom po Hrvatskoj...

28. lipnja 2019. - 20:33

Znate li vic o malenom Čehu Janežu kojem su se djeca u razredu rugala jer je jedini kojeg nije spašavala “Hrvatska gorska služba spašavanja”?

Naime, njegovi roditelji baš svake godine umjesto štramca uporno biraju trajekt za putovanje na otoke. Budući da je Janež jedini koji se nije vozio helikopterom na hitnu pomoć, zbog dehidriracije na moru ili na planini, postao je predmet ruganja u svojoj osnovnoj školi.

Pa, da Janež na kraju ne bude jedini u školi koji se nije vozio helikopterom, HGSS je odlučio svojim porukama smanjiti broj takvih slučajeva i na originalan način, kao što to samo oni znaju, preventivno djelovati na neodgovorno ponašanje naših gostiju.

- Dragi turisti. Mi poštujemo vas. Molimo vas, poštujte sebe i planinarite odgovorno - glasi samo dio poruke koja je oduševila javnost.

Na velikom plakatu smještenom uz Jadransku magistralu u Kaštel Lukšiću, HGSS je upozorio turiste da paze na sebe i doslovno nacrtao osnovnu opremu koju je potrebno pripremiti uoči planinarenja - bocu vode, svjetiljku i punu bateriju na mobitelu.

Budući da su uz objavu napisali da nisu imali drugog izbora već na ovaj način zamoliti turiste za oprez, najavili su da je ovo samo “prvi dio” takvog preventivnog djelovanja.

Čini se da nas očekuje još zanimljivih plakata i promotivnih poruka kojima će na inovativan i simpatičan način ukazivati na odgovorno ponašanje, a time sigurno spriječiti pokojeg Čeha koji je s plaže namjeravao krenuti na planinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 03:58