StoryEditorOCM
DalmacijaNesreća na Hvaru

Trajekt se u Sućurju zabio u obalu, dvije ženske osobe lakše ozlijeđene; Doznali smo uzrok havarije

20. lipnja 2019. - 16:20
trajekt ston_sucuraj1-200619

Trajekt "Ston", u vlasništvu "Jadrolinije", u četvrtak je oko 12.35 sati, u Sućurju na otoku Hvaru pretrpio je havariju, kada je djelomično oštećen, dok je dvoje putnika lakše ozlijeđeno.

Onečišćenja mora, prema izjavi iz poslovodstva državne kompanije, za sada nema, a slijedi standardna procedura utvrđivanja uzroka pomorske prometne nezgode i nastale štete, u čemu će uz predstavnike "Jadrolinije" sudjelovati Lučka kapetanija i Hrvatski registar brodova.

Trajekt izgrađen 1997. godine je otprilike pola sata prije havarije isplovio iz podbiokovskog Drvenika, a tijekom uplovljavanja u Sućuraj otkazale su mu komande. Brod je svojim prednjim krajem nekontrolirano udario u gat, odbio se, a potom i nasukao ispred restorana "Fortica" na drugoj strani obale.

Sva je sreća da pri tome nisu nastupile teže posljedice, no radi sigurnosti su na lokaciju incidenta stigli vatrogasci, dok je povrijeđene putnike (ogrebotine, ozljeda nosa...) zbrinula ekipa Hitne pomoći iz Jelse.

Prodora mora u trajekt nije bilo, sva vozila su iz plovila iskrcana krećući se unatrag i nastavila put prema svojim odredištima.

– Budući da je kvar očito nastao na elektronici, a ronioci utvrdili određena oštećanja na propeleru i drugim sklopovima, pretpostavljamo da će se trajekt iz luke morati tegliti na remont, međutim, mi smo kao lokalna vlast zadovoljni da nema zastoja održavanju prometa, jer putnike i vozila na spomenutoj liniji sada prevozi trajekt "Laslovo" – kazao nam je Ivan Slavić, načelnik Općine Sućuraj. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 07:54