StoryEditorOCM
Dalmacijadi ćemo se kupat?

'Ta skrivena plaža pravi je dragulj, a ima još jednu veliku prednost': pogodite koju je dalmatinsku plažu ovako nahvalio ugledni britanski dnevnik pa pođite provjeriti pretjeruje li, nije daleko!

Piše T.S.M.
21. lipnja 2019. - 10:01
nugal_vodopad10-100318

'Smještena podno strme litice i guste borove šume, ova šljunčana plaža pravi je skriveni dragulj. U blizini nema parkirališta pa ćete do nje morati pješke, a vrijedi spomenuti još jednu veliku prednost - kupaći kostim možete, ali ne morate ponijeti'. Ovako je Evening Standard nahvalio plažu Nugal, smještenu malo više od dva kilometra od Makarske prema Tučepima, nazvavši ju 'spokojnim utočištem'.

Idilična uvala sa žalom od bijelih oblutaka, kojoj posebnu draž daje potočić s vodopadom, našla se na Standardovom popisu 30 najljepših europskih plaža, zajedno s viškom Stinivom. Nije joj ovo prva pohvala, nedavno je uvrštena u preporuku European Best Destinations, a prošlog ljeta nahvalio ju je CNN.  

'Smještena u podnožju hridi, pravo je čudo': čak dvije dalmatinske plaže završile u vrhu najljepših u Europi, ona na prvome mjestu ima fascinantnu priču nastanka

Osim što je jedina nudistička, evo zbog čega je još CNN uvrstio Nugal među najljepše plaže Jadrana

Uz Nugal i Stinivu, na Standardovoj listi našle su se i dvije plaže iz našeg susjedstva.Pomalo očekivano, tu je crnogorski Sveti Stefan, ali Britancima je za oko zapela i jedna slovenska plaža, Mesečev zaliv na Strunjanskom poluotoku.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 06:05