StoryEditorOCM
Dalmacijatragičan kraj potrage

Kod omiške Fortice pronađeno tijelo muškarca, radi se o Amerikancu za kojim se tragalo od jučer

Piše Lj. Vuko, I. Marković
17. lipnja 2019. - 23:11
20190617_175503

Večeras oko 19,40 sati u Omišu, predio Fortica, pronađeno je mrtvo tijelo muškarca - izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske. Na mjestu događaja obavlja se očevid, a obaviješteno je Županijsko državno odvjetništvo. Slijedi obdukcija i utvrđivanje identiteta.

- Nakon gotovo 30 sati intenzivne potrage u kasnim popodnevnim satima na nepristupačnom terenu između Fortice i Visećgrada našli smo beživotno tijelo za koje se može utvrditi da je nestali američki državljanin. Staza na kojoj je pronađen nije bila markirana. Čekamo da na teren iziđe sudac istražitelj i obavi očevid kako bi se utvrdio uzrok smrti i kako bismo mogli pristupiti izvlačenju tijela - kazao nam je Darko Gavrić-Čerčo, pročelnik HGSS Stanice Split.

- Izvlačenje tijela je dosta zahtjevno jer je teren nepristupačan, trebat će nam preko 50 osoba, očekujemo i pomoć HRZ-a. Nismo sigurni hoćemo li uspjeti tokom noći izvući tijelo - kazao je Gavrić-Čerčo.

Muškarac se jučer uputio na omišku Forticu i otad mu nema traga

Kao što smo ranije danas izviejstli, državljanin SAD-a John Wright (52) iz Kalifornije se jučer popodne uputio na Forticu iznad Omiša. Za njim su tragali Hrvatska gorska služba spašavanja, vatrogasci iz Omiša, Kučića, Gata i Dugog rata, a bili su angažirani i helikopteri.

U nedjelju poslijepodne, odmah po dojavi HGSS, je izašao na teren s 30 ljudi i uz pomoć dronova pretraživao područje nestanka. 

- Amerikanac je išao u obilazak Fortice organizirano budući da se nalazi na krstarenju Jadranom na brodu Plomin. Zadnji put je viđen kod Fortice, a kada se grupa vratila na brod i zaputila u Makarsku, ustanovili su da ga nema - rekao nam je ranije danas Darko Gavrić-Čerčo, pročelnik HGSS stanice Split.

Kako neslužbeno saznajemo, Amerikanac je u Hrvatsku došao iz Brazila, a u njegovoj putovnici je nađen velik broj pečata iz egzotičnih zemalja. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:49