StoryEditorOCM
Dalmacijaočevid u tijeku

Sportski zrakoplov srušio se kod otoka Hvara, jahtaši brzom reakcijom spasili pilota koji je najvjerojatnije iskočio iz aviona

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL, I. Ma., Hina
14. lipnja 2019. - 18:38

Sportski zrakoplov srušio se danas oko 15 sati kod otoka Hvara, a pao  je uz južnu stranu otoka, u blizini svjetionika Pokonji Dol.

Zahvaljujući brzoj reakciji jahtaša koji su se našli u blizini, pilot, inače, njemački državljanin je spašen jer su ga turisti s jahtom odmah prevezli u grad Hvar gdje mu se trenutno pruža liječnička pomoć, javlja Jutarnji.

Kvalifikacija ozljeda još uvijek nije poznata, a njegov sportski zrakoplov još uvijek pluta na pučini u valovitom moru preko puta grada Hvara.

Okolnosti pada tek se trebaju utvrditi policijskim očevidom koji je u tijeku.

Doznajemo da se pilot najvjerojatnije spasio iskakanjem iz zrakoplova kojem je navodno nestalo goriva. 

Jutarnji doznaje kako je riječ o zrakoplovu tipa SILA 450, kojeg proizvodi tvrtka Aeroeast iz Srbije. Pilot se navodno kretao u smjeru aerodroma na Lošinju kada je izgubio kontrolu nad letjelicom i pao u more.

Istražitelji Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu su krenuli na teren kako bi obavili očevid, javila je Hina.

Nacionalna središnjica za spašavanje na moru uputila je obavijest svim plovilima koji se nađu na tom djelu Jadrana da budu oprezni zbog mogućih plutajućih dijelova zrakoplova. Navode kako su vremenski uvjeti za let bili povoljni što bi moglo značiti da je uzrok pada tehnički ili ljudski faktor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:20