StoryEditorOCM
DalmacijaPali klimu

Split je u podne bio među najtoplijima u državi, a prognoza za vikend je paklena - temperature u Dalmaciji skaču do 35 stupnjeva; Početkom idućeg tjedna stiže promjena vremena

Piše PSD
13. lipnja 2019. - 15:31

Dobro je upeklo. Još do prije nekoliko dana smo hodali okolo u dugim rukavima,  gležnjačama i kišobranima, a sada je odjednom prevruće i u mudantinama i ređipetu...

Prema najnovijim podacima DHMZ-a, Split je danas u podne, uz Osijek i Slavonski Brod, bio najtopliji grad u državi, s tim da ovdje valja napomenuti kako su 30.3 stupnja Celzijusa izmjerena na Marjanu. Na asfaltu je barem deset stupnjeva više.

Plaže su pune, a temperatura mora je već u osam ujutro bila 23 stupnja. U trenutku dok čitate ovaj tekst barem je stupanj viša.

Što se tiče prognoze za vikend, možemo komotno reći da je paklena.

- Sinoptička situacija je napokon onakva kakvu smo očekivali nakon kišnog i hladnog svibnja, dakle, prava ljetna. U idućim danima nam slijedi daljnji porast temperature zraka i temperature mora.

Bit će vruće, naročito u Zagori gdje će temperatura biti blizu 35 stupnjeva. Ipak, vrućine će idućeg tjedna malo popustiti i temeperature će biti primjerenije lipnju od aktualnih - govori nam Ivan Šolić, magistar šumarstva i zaljubljenik u meteorologiju.

Navodi i kako će atmosfera početkom idućeg tjedna biti znatno nepovoljnija, pri čemu misli uglavnom na Zagoru, gdje će biti osvježenja u vidu grmljavinskih pljuskova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:20