StoryEditorOCM
Dalmacijašokantan pronalazak

Ovo nedužno maleno stvorenje netko je strpao u kutiju i svojski se potrudio da umre; Štene je ipak imalo sreće, a policija je ušla u trag ženskoj osobi koju se sumnjiči za odvratan čin

Piše PSD
7. lipnja 2019. - 12:36
micko

Makarska policija privela je 33-godišnju ženu koju se sumnjiči da je štene staro tri mjeseca ostavila u kutiji omotanoj plastičnom vrećicom i ljepljivom trakom.

'U Policijskoj postaji Makarska je 4. lipnja zaprimljena prijava udruge koja se bavi zaštitom životinja, zbog počinjenja kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja.

Postupajući po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici Policijske postaje Makarska jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakinjom, osumnjičenom da je 3/4. lipnja u Gornjoj Podgori ostavila psa, starosti oko tri mjeseca, u kutiji omotanoj plastičnom vrećicom i ljepljivom trakom, čime je životinju izložila nepotrebnim patnjama.

Protiv nje je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog uvodno spomenutog kaznenog djela', izvijestila je PU Splitsko-dalmatinska.

A nesretnom psiću život je spašen zahvaljujući volonterima udruge Šapama od srca Makarska koji su o šokantnom pronalasku izvijestili i na svojoj Facebook stranici.

'Upravo smo primili dojavu da je na samom ulazu u Park prirode Biokovo ostavljeno malo štene zavezano u plastičnu vrećicu', objavili su 4. lipnja te uskoro isitoga dana izvijestili kako je psić spašen uz pomoć djelatnika PP Biokovo, redaria Općine Podgora i Makarska, te gospođe koja je životinjicu autom prevezla od mjesta pronalaska do volontera udruge koji su preuzeli brigu o njemu.

 

Slučaj su prijavili i policiji koja je također ekspresno reagirala i ušla u trag osumnjičenoj, a sudeći po objavi na Facebooku udruge, volonteri sumnjaju da je ista osoba odgovorna za napuštanje još jednog psića kojeg su također spasili njihovi članovi.

'Veliko hvala djelatnicima PP Biokovo, redarima Općine Podgora i Makarska, te gospođi koja je prebacila psića na sigurno do nas.

Dakle, kako vidite, psa su ubacili u kutiju od pelena i sve to dobro zalijepili sa trakom i ostavili ga u sumarku pored rampe za ulaz na Biokovo.

Nama se ovo štene čini jako poznato i vrlo slično štencu kojeg smo nedavno spasili... molimo vlasnike da nam se jave u inbox da ovo riješimo kroz narednih par sati.

Pas je imao i plavu ogrlicu na sebi. Molimo također sve svjedoke da nam se jave u inbox. Ovakvo ponašanje je nedopustivo!!', objavila je Udruga Šapama od srca Makarska, uz fotografije spašenog psića.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 07:44