StoryEditorOCM
Dalmacijamladost pretjerala

Policija prekinula slavlje maturanata u Imotskom! Okupljanje u Splitu i drugim gradovima na području PU splitsko-dalmatinske proteklo bez incidenata

22. svibnja 2019. - 21:41
_DSC2804.JPG

Intervencijom policije u Imotskom je prekinuto slavlje maturanata, popularna norijada. Naime, nešto prije 16 sati maturanti su pjevajući u koloni došli na glavni trg u Imotskom. Čule su se i petarde, a na "programu" se našla i uporaba ostale pirotehnike.

Grupa policajaca mirno je promatrala cijeli program, no kada je jedno od tih pirotehničkih sredstava bačeno u njihovu neposrednu blizinu, gdje je bila i veća grupa promatrača norijade, krenuli su prema maturantima i dali im nalog da se raziđu. Nakon toga cijela skupina maturanata krenula je ulicom prema svojim školama.

Zatražili smo i očitovanje policije, pa smo iz njihova glasnogovorništva dobili sljedeću izjavu:

- U svezi Vašeg upita, obavještavamo Vas da je danas oko 16:00 sati došlo do aktiviranja pirotehnike u grupi mlađih osoba koja se okupila na Trgu Matice Hrvatske u Imotskom, pa su im policijski službenici izdali naredbu da se raziđu. Pet osoba je odbilo postupiti po zapovijedi policijskih službenika, zbog čega će protiv njih biti podneseni odgovarajući optužni prijedlozi, zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Okupljanje maturanata u Splitu i svim drugim gradovima na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske proteklo je bez incidenata, stoji u priopćenju policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 08:50