StoryEditorOCM
Dalmacijaza ljepšu svakodnevicu

Udruga osoba s invaliditetom 'Agape' organizira 'frizersku' volontersku akciju na području Šestanovca i turnir u balotama

Piše PSD
21. svibnja 2019. - 01:31
split_balote17-280817

Udruga osoba s invaliditetom "Agape" želi javnost upoznati s volonterskim akcijama koje ćem održati u sklopu nacionalne kampanje „Hrvatska volontira“.

Aktivnost 1.

Pružanje kozmetičko - frizerskih usluga osobama s invaliditetom, te starijim i nemoćnim osobama. Učenici SŠ „Jure Kaštelan“ Omiš u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom „Agape“ Omiš će na području Šestanovca u utorak, 21. svibnja 2019. kroz jutro pružati kozmetičko - frizerske usluge.

Učenici volonteri će zajedno sa svojom mentoricom, volontirati za korisnike ranjivih skupina kao što su starije i nemoćne, osobe s invaliditetom koji žive u ruralnim sredinama, sami, lošijih financijskih uvjeta. Ove godine smo izabrali korisnike općine Šestanovac iz projekta „Zaželi – osnaži sebe i druge" UP.02.1.1.05.0264, čiji smo nositelj.

Korisnicima ćemo, dolaskom mladih učenika i pružanjem usluga, utjecati na ljepšu svakodnevnicu. 

A kod mladih volontera razvijamo svijest i rušimo predrasude, jer će se u svom profesionalnom radu i sami susretati sa osobama s invaliditetom, te starijim i nemoćnim osobama.

Aktivnost 2.

Tradicionalni turnir u balotama za osobe s invaliditetom: Turnir je muško-ženski, a imamo kategorije „točkaši“, štakaši“ i ostali. Turnir je jedinstven na našem području. I prepoznat je među udrugama, posebno je zanimljiv naziv „točkaši“ koji je naišao na odobravanje među populacijom osoba s invaliditetom. Turniru se odazovu članovi udruga sa šireg područja Splitsko dalmatinske – županije.

Za sve informacije se možete javiti na kontakt broj +385 95 3133 137, Natali Stanić, predsjednica udruge, kažu iz udruge Agape.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 06:24