StoryEditorOCM
Dalmacijaizbjegnuta tragedija

Odron odlomio dio Jadranske magistrale i survao se u provaliju: pogledajte oštećenja na tek obnovljenoj cesti kraj Makarske!; Promet je zaustavljen, donosimo popis obilaznih pravaca

Piše Katarina Marić Banje, Nina Glučina Ramadža
8. svibnja 2019. - 18:32

Na cesti D8 Makarska-Podgora nastalo je klizište preko jednog kolničkog traka zbog čega je u srijedu oko 14,29 sati bio potpuno zatvoren promet. Nakon što se postavila privremena signalizacija oko 15,17 sati je omogućen djelomičan prolaz vozilima jednim trakom, saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske.

Kako doznajemo iz ispostave županijskih cesta Makarska - Vrgorac prije tjedan dana su uočene promjene odnosno da je "potonula" ova dionica magistrale, međutim, tada su smatrali da nije riječ o klizištu već napuknuću ceste pa ga se pokušalo sanirati tako što ga se afalltiralo. No, danas je došlo je do nastanka klizišta i urušio se dio ceste.

Zbog nastalog klizišta na državnoj cesti D8 Makarska-Podgora, ista je na zapadnom ulazu u Podgoru zatvorena za sav promet, saznajemo u 15,26 od Tamare Pajić iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta.

- U ovom trenutku pretpostavka je kako su obilne kiše utjecale na podzemne vode i pojavu klizišta. Ovlašteni projektant pregledati će danas područje te dati analizu razloga pojave klizišta kao i rješenje sanacije - kazala nam je.

Obilazni pravac za osobna vozila je: Makarska (D8) – državnom cestom D512 – Makarska - Gornji Tučepi – županijskom cestom Ž6198 - Gornja Podgora – Podgora (D8)

Obilazni pravac za ostala vozila je: Makarska (D8) – državnom cestom D512 - Makarska – Ravča – državnom cestom D62 – Vrgorac - Mali Prolog - županijskom cestom Ž6276 – Mali Prolog - Kobiljača – Kula (Eraci) - lokalnom cestom L69086 – Kula (Eraci) - Karamatići - Rogotin (D8)

Umalo tragedija: između Makarske i Podgore odronio se dio Jadranske magistrale, cesta 'odletjela' u provaliju!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 07:33