StoryEditorOCM
Dalmacijapromet otežan

Umalo tragedija: između Makarske i Podgore odronio se dio Jadranske magistrale, cesta 'odletjela' u provaliju!

Piše Katarina Marić Banje, Nina Glučina Ramadža
8. svibnja 2019. - 17:23

Na cesti D8 Makarska-Podgora nastalo je klizište preko jednog kolničkog traka zbog čega je u srijedu oko 14,29 sati bio potpuno zatvoren promet. Nakon što se postavila privremena signalizacija oko 15,17 sati je omogućen djelomičan prolaz vozilima jednim trakom, saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske.

- Na terenu su projektanti i geomehaničari koji će utvrditi razmjere oštećenja i uzroke. Prema prvim podacima, radi se o klizištu koje je najvjerojatnije nastalo zbog obilnih padalina. Upravo se postavlja mobilni semafor te ćemo obavijestiti javnost o obilaznim pravcima čim dobijemo podatke - kazala nam je Tamara Pajić iz Hrvatskih autocesta.

Prvu infomaciju o oštećenjima na kolniku dobili smo iz PU splitsko-dalmatinske koja je izvjestila da je cesta zatvorena radi oštećenja kolničkog traka.

Kako doznajemo iz ispostave županijskih cesta Makarska - Vrgorac prije tjedan dana su uočene promjene odnosno da je "potonula" ova dionica magistrale, međutim, tada su smatrali da nije riječ o klizištu već napuknuću ceste pa ga se pokušalo sanirati tako što ga se afalltiralo. No, danas je došlo je do nastanka klizišta i urušio se dio ceste.

- Očito da je ipak riječ o klizištu, urušilo se cijelo brdo, dužine 20-ak metara. Prije tjedan dana se ovaj dio asfaltirao jer se smatralo da je riječ samo o ulegnuću. A evo nije, cijelo brdo je otišlo skroz do mora- kažu nam iz ispostave županijskih cesta Makarska- Vrgorac. Na sreću u tom trenutku, na mjestu gdje je odron nastao, nije bilo automobila na cesti. Ceste je zbog sigurnosti zatvorena do daljnjeg i slijedi sanacija prostora.

- Problem je kako ovo sanirati. Stručnjaci će morati doći i iznaći najbolje moguće rješenje kako da se dionica što brže sanira i cesta oslobodi. Jedna prometna traka je slobodna ali je problem taj što ako se zemlja nastaviti urušavati. I zbog toga nećemo riskirati i cestu ćemo držati zatvorenu dok se ne sanira - poručili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 12:36