StoryEditorOCM
Dalmacijavelika novost

Kreće nova autobusna linija od Kaštela do Sukoišanske, pročitajte kojim će smjerom prometovati; Prvi dan vožnja je za sve besplatna!

2. svibnja 2019. - 17:30

Nakon višegodišnjeg čekanja da se u potpunosti završi izgradnja tzv. brze ceste kroz Kaštela te stvore uvjeti za njezino uvođenje o čemu je Slobodna Dalmacija već pisala, građani naseljeni iznad kaštelanske magistrale, imaju razloga za zadovoljstvo.

Zahvaljujući dobroj suradnji gradonačelnika Denisa Ivanovića te direktora tvrtke Promet Miroslava Delića, stanovnici sjevernog dijela Kaštela neće više biti izolirani po pitanju javnog gradskog prijevoza, jer će od ponedjeljka 6. svibnja brzom cestom kroz Kaštela i Poljičkom cestom u Splitu, prometovati nova autobusna linija broj 2, i to od Zračne luke do Sukoišanske i obratno.

Novost je to koja je novinarima prezentirana na konferenciji za tisak u Gradskoj upravi.

- Veliki broj građana Kaštela živi iznad i neposredno ispod magistrale i već niz godina, još dok sam bio predsjednik Gradskog vijeća, građani su postavljali pitanje o mogućnostima uvođenja linije koja bi prometovala magistralom. Međutim, nedostajalo je niz tehničkih mogućnost, ali možda i sluha ili volje kod pojedinaca. U zadnju godinu dana dodatno sam se angažirao na rješavanju tog problema i zauzeo se za cijelu priču. Izradili smo elaborat, razgovarali s nadležnima u Prometu, no malo duže su se čekala rješenja iz MUP-a, što smo nastojali ubrzati i napokon možemo krenuti s realizacijom.

Već ranije smo iscrtali dio stajališta, preostala iscrtavamo ovih dana, tako da sve bude spremno za ponedjeljak. Linija će za početak imati osam polazaka u svakom smjeru, no nadam se da će u dogledno vrijeme broj polazaka biti i znatno povećan – kazao je gradonačelnik Ivanović.

Da će broj polazaka u skoro vrijeme biti povećan ako situacija na terenu to bude zahtjevala, a vjerojatno hoće jer na sjevernom dijelu grada živi veliki broj građana, potvrdio je i direktor Prometa Miroslav Delić.

Linija će imati, zavisno o smjeru o kojem se radi, 29 ili 27 stanica. Predviđeno vrijeme putovanja je 55 ili 60 minuta, ovisno o stanju na prometnicama. Također na prijedlog Grada, tu liniju smo preusmjerili na gornji dio ulaza u Splitu pa će voziti Poljičkom cestom, pokraj obje bolnice i kampusa.

Ne znamo koliko će građana koristiti tu novu liniju te ćemo u narednih nekoliko tjedana utvrditi stanje i sukladno tome, prema potrebi, organizirati novi broj i vrijeme, odnosno termine polazaka – ustvrdio je Delić.

Prema za sada utvrđenom rasporedu, nova linija razlikuje se u nekoliko stajališta i to u smjeru Zračne luke prema Splitu, u odnosu na smjer od Splita prema Zračnoj luci, dvije su stanice manje, stanica Shell i stanica Dragovode.

Radnim danom, kako je navedeno, linija će imati osam polazaka iz svakog smjera, dok će subotom iz Splita biti tri, a iz Zračne luke četiri polaska.

S konferencije za medije Ivanović i Delić pozvali su Kaštelane da u ponedjeljak, prvog dana djelovanja, iskoriste vožnju Prometovim autobusom na novoj liniji te utvrde njene mogućnosti, a prema dogovoru gradonačelnika i direktora, za sve korisnike prvog dana bit će besplatne, a u jutarnjim satima njome će se voziti i gradonačelnik sa suradnicima te novinari.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 13:14