StoryEditorOCM
DalmacijaPOGLED U NEBO

Planirali ste gradelavanje i odlazak u prirodu? Evo kakvo nas vrijeme očekuje u srijedu na Praznik rada

Piše PSD
29. travnja 2019. - 12:30
LUMBRELA.JPG

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda danas se u Dalmaciji očekuje promjenjivo oblačno mjestimice s kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom. Lokalno su moguće obilnije oborine, osobito u noći i ujutro na sjeveru i u unutrašnjosti dok mjestimice izraženijih pljuskova na krajnjem jugu može biti i poslijepodne. Vjetar većinom umjeren sjeverozapadni i zapadni, na dubrovačkom području još ujutro umjereno jugo. Jutarnja temperatura od 10 do 14, u unutrašnjosti oko 7, a najviša od 15 do 18 °C.

Sutra nas čeka promjenjivo i nestabilno mjestimice s kišom ili ponekim pljuskom, češće na istoku, u gorju i na jugu. Ujutro ponegdje u unutrašnjosti moguća kratkotrajna magla. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni, na krajnjem jugu i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 4 do 9, na Jadranu između 8 i 12, a najviša uglavnom između 12 i 18 °C.

U srijedu, pak, na sam Praznik rada u Dalmaciji nas uglavnom očekuje djelomično sunčano i suho vrijeme. Kiša se očekuje tek u unutrašnjosti Dalmacije i ponegdje uz gorju, pa će mnogobrojni skupovi, roštiljanja i druge prvosvibanjske aktivnosti proteći bez straha od padalina.


 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:56