StoryEditorOCM
Dalmacijau nedjelju DERNEK

Gorska vila sa Svilaje kliče: Oj, Ogorje, komaštre te diče

26. travnja 2019. - 14:55

Povodom dana nebeskog zaštitnika svetog Jure, mještani Ogorja domaćini su i tradicionalnog “Derneka u Ogorju”, koji se u organizaciji Kulturno- -umjetničkog društva “Komaštre” održava u nedjelju 28. travnja.

- Prvo je u 11 sati sveta misa u našoj crkvi sv. Jure, a zatim ispred crkve s početkom u 15 sati slijedi kulturni program – kazuje nam Ana Kapetanović, recitirajući:

- Gorska vila sa Svilaje kliče: Oj, Ogorje, komaštre te diče!

Osim domaćina KUD-a “Komaštre”, koji nosi ime važnog dijela na starinskim ognjištima, preciznije lanca na kojemu visi lonac nad kominom, nastupit će i njihovi gosti iz KUD-ova “Dicmo”, “Kamen Bukovice” iz Popovića, “Srce Zagore” iz Kaštela, “Milan Begović” iz Vrlike, te HKUD “Hutovo”.

Kao i pjevačke skupine “”Prijatelji ojkavice” iz Kaštela, “Kljaci”, “Vukšićki bećari” te “Podsvilajska sela”. Ogoranima i njihovim gostima zapjevat će i klapa Žrnovnica, kao i oni najmlađi – učenici Osnovne škole “Braća Radić” iz Ogorja.

A kako svaki dernek, osim pjesme i plesa, krasi dobra “spiza”, bit će i stolova punih delicija koje je osigurao glavni pokrovitelj Željko Kerum, dok će djeci biti zanimljivi brojni štandovi s prigodnim igračkama, te tradicijskim predmetima u nešto modernijem ruhu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 00:20