StoryEditorOCM
Dalmacijadvaput je operiran

Vjernici molili Gospu Sinjsku za oporavak mons. Ante Jozića, u punoj crkvi i njegovi braća i sestre; Nadbiskup koji je teško stradao u tunelu Sveti Ilija i dalje na JIL-u

Piše T. Paštar. I. Ma.
11. travnja 2019. - 10:31

U crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u srijedu je slavljena sveta misa za oporavak mons. Ante Jozića, novoimenovanog naslovnog nadbiskupa Cisse i apostolskog nuncija u Bjelokosnoj Obali, koji je teško stradao 7. travnja u prometnoj nesreći u biokovskom tunelu "Sv. Ilija".

Sinjska crkva bila je ispunjena vjernicima iz alkarskoga grada, triljske i drugih župa Cetinskog dekanata. Među okupljenim vjernicima bili su u braća i sestre mons. Jozića.

Misno slavlje predvodio je fra Joško Kodžoman, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, uz asistenciju sinjskoga gvardijana fra Petra Klapeža i don Stipe Ljubasa, triljskog župnika i dekana Cetinskog dekanata te uz sudjelovanje svećenika Cetinskog dekanata i franjevaca iz sinjskog samostana.

Na početku mise, don Stipe Ljubas podsjetio je na teško stradanje mons. Jozića. S okupljenim vjernicima podijelio je informaciju da su uspješno obavljeni operativni zahvati i da se stanje nadbiskupa Jozića poboljšava.

– Obraćamo se našoj nebeskoj majci, Čudotvornoj Gospi Sinjskoj, preporučujući ovom svetom misom našeg brata mons. Antu Jozića da ga svemogući Bog okrijepi i vrati mu zdravlje – kazao je fra Joško Kodžoman, te nastavio:

– Mons. Jozić sin je ovoga kraja. Iz osobnog iskustva znam da je bio vjerni štovatelj Čudotvorne Gospe Sinjske. Svaki put kad se našao u rodnom kraju, nije propuštao biti suslavitelj svetkovine Velike Gospe.

Tako je bilo i prošle godine, kada još nismo slutili da će od strane Crkve biti prepoznat i postavljen da Katoličku crkvu predstavlja u Bjelokosnoj Obali, a već sutra negdje drugo.

Uvjeren sam da će ova naša molitva za mons. Jozića uroditi plodom. U tom smo se cilju sabrali ovdje u ime Isusovo i znamo da je Isus s nama – zaključio je provincijal Kodžoman.

Nadbiskupovo stanje je i dalje nepromijenjeno. Još je na Jedinici intenzivnog liječenja (JIL) KBC-a Split na Firulama, priključen je na respirator i životno je ugrožen.

Dvaput je operiran, kako bi se sanirala unutarnja krvarenja. Zdravstveno stanje je stabilno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 05:01