StoryEditorOCM
Dalmacijacesta odnosi živote

Imotsku krajinu u svega par dana potresle dvije tragedije: u frontalnim sudarima život izgubili poznati glumac i 24-godišnji mladić, evo što šokirani stanovnici kažu na priče o ilegalnim trkama

8. travnja 2019. - 17:30
PrometnaIlija3

U samo nekoliko dana Imotsku krajinu potresle su dvije velike tragedije. Naime, u automobilskim nesrećama Izgubljena su dva mlada života. Prije neki dan u Grudskom Vrilu u susjednoj Bosni i Hercegovini  poginuo je poznati glumac Josip Zovko.

I dok su se još prepričavali detalji  te nesreće u kojoj je ozlijeđen i jedan mladi Imoćanin, nova tragedija u tunelu Sveti Ilija. U BMW-u koji je sam vozio poginuo je uzorni 24-godišnji mladić iz Vinjana Gornjih kod Imotskog, a teško je ozlijeđen prvi imotski susjed, Triljanin, Papinski nuncij biskup Ante Jozić.

Pojavila se snimka sudara u tunelu Sv. Ilija; Stručnjak upozorava na veliku opasnost s kojom se suočavaju svi vozači ulazeći u tunel po kišnom vremenu

Tragična vijest iz Hercegovine: u stravičnoj nesreći u blizini Gruda poginuo splitski glumac Josip Zovko

Dakako da su tužne teme dana u Imotskom i Imotskoj krajini upravo te tragedije i dva frontalna sudara. Sada se iz raznih izvora detaljiziraju ti sudari, pa tako imamo niz teorija o tome kako je do njih došlo. Policijski stručnjaci i stručnjaci za promet te sudski vještaci će dati svoj konačan odgovor, a ovdje bi se dotakli samo detalja na kojeg je upozorio poznati prometni stručnjak Željko Marušić

- Učinite nešto, kroz taj se tunel mladež iživljava, govorili su mi često, misleći valjda da mogu išta promijeniti, osim javno istupati. Navodno su i česte utrke od Imotskog do rotora iza južnog portala tunela Sv. Ilija i natrag, a bez obzira na kamere u tunelu, koje nerijetko bilježe sumanute jurnjave, neodgovorni vozači znaju da im policija i pravosuđe mogu 'staviti soli na rep' - kazao je Marušić.

Pokušali smo iz nekoliko izvora doznati održavaju li se te utrke automobila od Imotskog preko tunela Sv. Ilija  do rotora kod Baške Vode. Prvi odgovor potražili smo u Zagvozdu.

- Prvi put čujem za utrke kroz tunel. Znali bi mi ovdje u Zagvozdu za tako nešto. Sve se lijepo može vidjeti putem kamera Hrvatskih cesta koje se brinu o tunelu - riječi su načelnika općine Zagvozd Miroslava Gaće.

Treći odgovor potražili su u Hrvatskim cestama koje su još od ukidanja tunelarine 2017. godine preuzele brigu o tunelu Sv. Ilija, te 24 sata nadziru promet.

- Prema našim saznanjima i kontrolama, te iz video snimki možemo konstatirati da do sada nismo zabilježili nikakve auto utrke kroz tunel  Sveti Ilija, niti imamo  saznanja o njihovoj organiziranosti - doznajemo od glasnogovornice Hrvatskih cesta Tamare Pajić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:11