StoryEditorOCM
Dalmacijazeleno svjetlo vijećnika

U zadnji trenutak potpisan ugovor s 'Prometom': cijela Kaštela bit će jedna tarifna zona, cijenu karte odredit će Grad, stižu i novi autobusi

3. travnja 2019. - 21:16
Broj 37 najprofitabilnija je 'Prometova' linija

Zbog skorašnjeg završetka roka za sklapanje ugovora o pružanju komunalne usluge i nadoknadi troškova prijevoza putnika u javnom prometu s trgovačkim društvom "Promet", kaštelanski vijećnici iz redova HDZ-a i Berketove nezavisne liste podržali su odluku o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora s "Prometom", koji treba biti dostavljen u Središnju agenciju za financiranje i ugovaranje do 4. travnja.

Prema riječima pročelnice za komunalu Marije Pelivan, navedenim ugovorom uredili bi se odnosi i prava Grada Kaštela i "Prometa", te bi se sudjelovalo u prijavi projekta "Implementacija sustava e-ticketing u Promet putem ITU mehanizma" za nepovratna sredstva iz EU fondova.

– Prema planiranom, Grad bi na ime godišnje subvencije prijevoza izdvojio iz proračuna 2,4 milijuna kuna. Za sudjelovanje u projektu implementacije u ovoj bi godini izdvojio 235 tisuća, a u sljedećoj 288 tisuća kuna. Isto tako, za sudjelovanje u nabavi novih autobusa, a prema postotku vlasništva u "Prometu", Grad Kaštela uložio bi nešto manje od 300 tisuća kuna. Stanje u "Prometu" nije bilo sjajno, nije sjajno ni danas, ali nastojimo da bude bolje. I bit će jer kreće nabava novih autobusa. Svi autobusi imat će klimatizacijske uređaje, starost će im biti od šest do sedam godina, vozači će imati sigurnosne zaštite, dok će se za cijelo područje Kaštela uvesti jedna tarifna zona, čiju će cijenu odrediti Grad Kaštela – kazao je direktor "Prometa" Miroslav Delić, koji je Kaštelanima donio i jednu lijepu vijest, a ona se odnosi na uvođenje još jedne linije u Kaštelima.

– Na inicijativu gradonačelnika Denisa Ivanovića, uvest ćemo još jednu liniju koja će prometovati od Zračne luke Split preko cijele magistrale, a u Sućurcu će se spuštati na staru cestu, odakle će ići prema Splitu.

SDP-ovi vijećnici nisu podržali ovu odluku jer smatraju da se neće puno toga promijeniti nakon ove odluke vijeća, te da će Kaštela i dalje biti zakinuta u mnogo toga, od starih autobusa do njihova čišćenja, unatoč tome što je linija broj 37, koja prometuje kroz grad podno Kozjaka, najprofitabilnija u "Prometu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 22:58